TIP na vylepšené raňajky bez záťaže: unikátna bezlepková Power Granola

29. marca 2019
Unikátna bezlepková Power Granola. Foto: Powerlogy

Slovenská inovatívna a progresívna firma Powerlogy, ktora vyvíja funkčné potraviny skvelej chuti, prináša na trh ďalší unikátny a nedostatkový produkt. Nová Power Granola, predstavuje zdravú a chutnú alternatívu v segmente raňajkových cereálnych a musli produktov.

Jej unikátnosť je najmä v optimalizovanom zložení z ingrediencií najvyšěj kvality a zabezpečeniu 100% eliminácie lepku, cukry a mlieka , tak aby produkt vyhovoval všetkým výživovým skupinám a ľudom, ktorí riešia pokročilú vylepšenú životosprávu pre zlepšenie zdravia a výkonu.

Powerlogy tak chce ponúknuť bezchybnú a prémiovú alternatívu a cez produkt edikovať o dôležitosti zmeny konvenčného prístupu k raňajkám a znižovaniu príjmu nevhodných cukrov a látok spôsobujúcich ťažkosti trávenia.

V ponuke raňajkových cereálií chýbala kvalita

Power Granola je výsledkom spojenia myšlienky Dušana Plichtu, zakladateľa konceptu POWERLOGY a Silvie Horeckej, autorky známeho portálu Terapia jedlom, odborníčky na tovaroznalectvo a nutričné zloženie produktov.

Na trhu obom chýbal raňajkový produkt, ktorý by spĺňal všetky náročné kritériá kvality, bol čisto prírodného zloženia, neobsahoval lepok, ani mlieko a mal optimálne a vyvážené zloženie makroživín.

Unikátna bezlepková Power Granola. Foto: Powerlogy
Unikátna bezlepková Power Granola. Foto: Powerlogy

„Trápilo nás množstvo ľudí, ktorí chcú zdravo žiť, ale v množstve konvenčných cereálnych produktov vyberajú presladené alebo zložením priemerné produkty. Na druhej strane je tu aj veľký nedostatok naozaj garantovaných bezlepkových a bezmliečnych potravín, na ktoré sa dá spoľahnúť, a ktoré aj chutia“ hovorí Dušan Plichta.

„Priznáme sa, že hlavným cieľom je pomôcť vám zlepšiť  raňajky v rodinách a ponúknuť deťom zdravú alternatívu k rôznym komerčným vločkám, guličkám a iným cereáliám.“

Bezlepková granola má špičkové zloženie a zároveň skvele chutí

Granola je prirodzene bezlepková s chrumkavými mandľami, quinou, medom, kokosom a lyofilizovanými jahodami, vo výberovej kvalite bez cukru, palmového oleja a konzervantov.

„Powerlogy granola müsli sme vyvinuli a testovali v úzkej spolupráci s odborníčkou na tovaroznalectvo a nutričné zloženie produktov Silviou Horeckou“ pokračuje Dušan Plichta. Produkt tak spĺňa náročné kritériá kvality pre šetrné spracovanie surovín a jemné praženie pri nízkych teplotách.

„Naším cieľom je nie len výnimočná Great Taste chuť, ale hlavne optimálny vplyv na organizmus a vysoká výživová hodnota“ dodáva. Základ granoly tvorí mix ryžových a pohánkových vločiek, a quinoi.

„Quinou sme sa rozhodli zakomponovať, pretože na rozdiel od iných rastlín obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, je vynikajúcim zdrojom bielkovín a má preto veľmi vysokú biologickú hodnotu,“ hovorí Silvia Horecká.

Vývoj produktu trval skoro rok, aby si autori boli istí, že Power Granola nebude len chuťovým zážitkom, ale hlavne zdravo energetickým.

V čom je Power Granola iná ako klasické müsli a iné vločky?

Hlavným rozdielom je kvalitný bezlepkový mix ryžových, pohánkových a quinoa vločiek s vyšším obsahom proteínu a vlákniny. Vďaka tomuto základu obsahuje granola menej rýchlych cukrov a uvoľňovanie energie je naozaj postupné.

Ďalším dôležitým faktorom je 100 % čistota prírodného zloženia, pričom na jemné doladenie je použitá iba trocha medu. Produkt neobsahuje dochucovadlá, konzervanty a hlavne palmový a iný lacnejší olej, ktorý sa väčšinou používa pri týchto produktoch.

Granola neobsahuje dochucovadlá, konzervanty a hlavne palmový a iný lacnejší olej. Foto: Powerlogy
Granola neobsahuje dochucovadlá, konzervanty a hlavne palmový a iný lacnejší olej. Foto: Powerlogy

Finálnym pozitívom je originálna a čistá chuť, ktorú výrobca dosiahol na základe detailného testovania a znalosti zakladateľa a špecialistu na funkčné potraviny Dušana Plichtu s jeho konzultačným tímom.

„Keď má byť totiž zmena v prístupe k raňajkám udržateľná a zdravá, tak musí aj chutiť!“ hovorí zakladateľ konceptu Powerlogy. „My v Powerlogy veríme, že kvalitné jedlo mení myslenie, a preto je pre nás vývoj a kvalita produktu dôležitou investíciou a nie len nevyhnutným nákladom.“

Ako najlepšie využiť bezlepkovú Power Granolu

Skúste nový prístup a zameňte klasické vločky s mliekom za plnotučný jogurt s granolou a mandľovým maslom so škoricou.

Optimalizáciou a zmenou zloženia makronutrientov a mikronutrientov vo vašich raňajkách bude vplyv jedla na váš metabolizmus a celkovú energiu rozdielny. Samozrejme v pozitívnom slova zmysle.

Okrem toho sa dá napríklad zakomponovať aj do domáceho pečenia pre prípravu vlastných müsli tyčiniek, alebo použiť napríklad ako alternatíva k pečivu na desiatu alebo olovrant pre aktívne deti.

Text a foto: Powerlogy

1/1
Zavrieť reklamu