Nebezpečné módne trendy histórie a mnoho iného…

4. júna 2019
História 3/19

Ak si myslíte, že dnešný svet je posadnutý vzhľadom a ľudia podstupujú možné aj nemožné, aby sa čo najviac priblížili k dokonalosti, potom si prečítajte náš článok Smrtiaca móda.

Dozviete sa v ňom, ako šialene sa hazardovalo so zdravím v minulosti. Pre tesné korzety ženy strácali vedomie, plstené klobúky mužov privádzali doslova do šialenstva, olovený púder vás znetvoril, no mohol vás stáť aj život, zelené šaty boli jedovaté, parochne plné vší a krinolíny okrem toho, že boli nemotorné, boli aj vysoko horľavé.


V najnovšej Pravdivej histórii sa okrem toho dočítate o živote posledného čínskeho cisára, dozviete sa o napätých vzťahoch medzi Čínou a Sovietskym zväzom, zistíte, čo vo svojich listoch milovanému bratovi písal Vincent van Gogh a podrobnejšie sa spolu pozrieme na príbehy z Tisíc a jednej noci. Okrem toho si prečítate, ako vnímal vojnu v Bosne jej očitý svedok, naučíte sa čosi o historických snahách o zjednotenie Európy a zistíte, aké boli najväčšie pohromy v histórii ľudstva. A to nie je ani zďaleka všetko.

Aby Vám neunikli žiadne pravdivé historické fakty, odporúčame ročné predplatné:
www.sportmedia.sk

1/1
Zavrieť reklamu