Najlepšie elektrobicykle do mesta, na víkend a na dovolenku

Axis eRIDE Evo Shoot_SCOTT Sports_2019_Bike_by_Keno DERLEYN

Vo svete elektrobicyklov sú momentálnym „trendom“ e-biky, teda horské bicykle s elektropohonom a či už s pevným, alebo celoodpruženým rámom. Netreba však zabúdať ani na bicykle určené na rekreačné, turistické či mestské jazdenie.

Aj roky po ich uvedení na trh sú názory na elektrobicykle rôzne. Pre niektorých je to podvádzanie, pre iných je to ako jazda na motorke. Ani jedno nie je pravda.

Kto nikdy na elektrobicykli nejazdil, nedokáže si poriadne predstaviť, čo jazda skutočne obnáša a aká forma pohybu vlastne jazda na elektrobicykli v skutočnosti je.

Elektrické bicykle ponúkajú asistenciu motora napájaného batériou, čo znamená, že motor vám iba umožní zvýšiť výkon pri šliapaní a neznamená to, že ho nahrádza. Aj keď tento „asistent“ zdvihne cenu bicykla, je to jednoduchý, rýchly a zábavný spôsob dochádzania do práce, poznávania prírody alebo dokonca dobrodružného cestovania.

Elektrobicykle majú vo všeobecnosti niekoľko módov pomoci. Najnižší, obyčajne nazývaný „Eco“, vám dáva pocítiť len mierny tlak do pedálov a v podstate sa s ním na bicykli cítite prirodzene. Najvyšší, často nazývaný „Turbo“, vám dáva pocítiť veľkú podporu, najmä pri jazde do strmého kopca.

E-bicykle nie sú lacné, ale ak uvažujete o bicykli na prepravu do práce, mohlo by vám to ušetriť čas a pomôcť udržať sa v pohybe, pretože sú pre vaše zdravie stále lepšie ako auto. Rovnako sa o nich oplatí uvažovať aj v prípade, že hľadáte crossový či trekingový bicykel na letné cyklopotulky. V tomto prípade vám pohon zabezpečí kompenzáciu za silu, ktorú vám odoberajú ťažké tašky na nosiči plné vecí nevyhnutných na týždňovú dovolenku, dieťa v cyklosedačke či cyklovozík, ktorý ťaháte za sebou.

Ak chcete vykonať vo svojom živote zmenu, ponúkame vám tipy na jedny z najlepších elektrických bicyklov na trhu.

Mestom s prehľadom

Na dojazd z miesta A do miesta B sú ideálne. Aj keď máte po jazde pocit, že ste vykonávali aktívny pohyb, jazda mestom na elektrobicykli neznamená, že sa nedostanete do cieľa v horúcom lete v totálne upotenom stave. Zvýšenie výkonu pomocou tlačidla vždy, keď potrebujete vyraziť na križovatke zo stojacej polohy, je ideálne na rýchly únik pred autobusom na semafore. Asistent motora oceníte tiež v prípade, že skratka do práce vedie cez sídlisko či obec na kopci.

SCOTT SUB TOUR ERIDE 10

Elegantný mestský elektrobicykel so spoľahlivým motorom Bosch Active Plus s výkonom 250 W a 500 Wh Power Tube batériou, odpruženou vidlicou a kotúčovými brzdami. Znížený rám zaisťuje jednoduché nasadanie a zosadanie.
Hmotnosť: 25 kg.
Cena: 2 599 €

Mestský scott sub eride
Mestský scott sub eride

Doplnky v cene

Na mestskom bicykli oceníte praktické doplnky, akými sú zadný nosič, stojan, zámka zadného kolesa či výkonné osvetlenie.
Scott Sub Tour ich má osadené už od výroby.

AGOGS SILVERGO

AGOGS SilverGo je od roku 2007 najpredávanejší model skladacieho elektrického bicykla na českom a slovenskom trhu. Najnovší model sa vyznačuje vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a inovovaným systémom pohonu. Je vybavený výkonnou 400 Wh Li-Ion batériou od SONY s rýchlonabíjačkou s možnosťou objednať si aj XL batériu s kapacitou 530 Wh na dlhé trasy.
Cena: 1 361 €

Mestský aggos silvergo
Mestský aggos silvergo

Žiadna krehká kvetinka

Skladačka má vystužený rám so zvýšenou nosnosťou až 115 kg.

Kombinujte dopravu

Dvadsaťpalcové kolesá, zloženie za 10 sekúnd a veľmi nízka hmotnosť zabezpečia slobodu jednoduchého transportu zloženého elektrobicykla v aute či v dopravnom prostriedku a následné využívanie asistovaného šliapania a dojazd až 80 kilometrov.

Čo hovorí na mestský elektrobicykel jeho majiteľka Nataša Rokoszová?

„Náš skladací e-bike využívame hlavne na výletoch a dovolenkách. Vďaka jeho malým rozmerom sa bez problémov zmestí do kufra auta spolu s batožinou. Keď bývame v kempe, jednoducho si s ním zbehneme na nákupy alebo na kratšie výlety po okolí. Počas jazdenia s deťmi môžeme na bicykel uložiť všetko, čo potrebujeme, vďaka elektromotoru nás záťaž navyše neobmedzuje. Doma ho používame na rýchle nákupy alebo cestu do práce.“

Krosové elektrobicykle

Krosové elektrobicykle sú všestranné. Či už budete jazdiť po asfaltových, alebo nespevnených cestách, zvládnete na nich všetko. Máte chuť vyraziť do prírody, ale máte obavy, či ste dostatočne kondične pripravení na zdolávanie kopcov či na dlhšie výlety s dieťaťom v sedačke alebo v cyklovozíku?

Nemusíte sa ničoho obávať, so všetkým si hravo poradíte vďaka elektromotoru a razom posuniete svoje možnosti zas o kúsok ďalej.

AGOGS TRACER

Elektrický bicykel stvorený na celodenné cesty po meste a aj dlhé výletné trasy. Tracer je trekingový pánsky bicykel, ktorý bol  konštruovaný na pohodlné jazdenie. Je vybavený 28-palcovými kolesami a univerzálnymi plášťami vhodnými na asfalt aj na poľné cesty. Bicykel má pevnú konštrukciu, váži necelých 20 kg a unesie jazdca s hmotnosťou až 125 kg.
Cena: 1 438 €

Krosový tracer-man
Krosový tracer-man

Kvalitný pohon a výkon

Srdcom elektrobicykla je motor Bafang s výkonom 500 W a úpravou pre tichší chod. Na model Tracer bola špeciálne navrhnutá batéria s kapacitou 570 Wh. Je možné doobjednať si aj silnejšiu batériu so 630 Wh.

LIV AMITI E+2

Dobite sa energiou počas jazdy na elektrobicykli Liv, ktorým výrobca bicyklov Giant označuje svoj segment výrobkov určený výlučne ženám. V rekordnom čase preskúmate podvečerné štrkové, poľné aj lúčne cesty v okolí domova alebo strávite dobrodružný víkend s priateľmi. Amiti E+ 2 borí bariéru medzi vami a vašou vášňou pre dynamickú jazdu na bicykli.
Cena: 2 399 €

Krosový giant liv Amiti-E+2_ColorA
Krosový giant liv Amiti-E+2_ColorA

Funkčný dizajn

Vďaka integrovanému dizajnu motora Giant SyncDrive Sport powered by YAMAHA a 400 Wh batérii Giant EnergyPak dokáže tento elektrobicykel držať krok aj s tempom vašej športovej jazdy.

Stabilita počas jazdy

Širšie pneumatiky dodávajú extra komfort a stabilitu na akomkoľvek povrchu, vďaka čomu je Amiti E+2 perfektný bicykel, ktorý vám umožní jazdiť všade v prírode.

Čo hovorí na krosové elektrobicykle ich predajca Andrej zo Športservisu?

„Na krosových elektrobicykloch oceňujú naši zákazníci najmä ich všestrannosť. Vďaka nim môže vyraziť do prírody celá rodina či partia a bez ohľadu na kondičku zdolať kopce alebo si spraviť dlhé výlety a spoznávať nové miesta. Elektromotor podrží tých, ktorí to potrebujú, a dodá im potrebnú energiu. Počas víkendov si chcú ľudia aktívne oddýchnuť, ale nezničiť sa, a navyše sa nemusia deliť podľa schopností, ale všetci si spolu užijú akúkoľvek trasu.“

Trekingové elektrobicykle

Trekingový e-bicykel je ideálny spoločník na výlety s rodinou či priateľmi. Vo svojej výbave má blatníky, vďaka ktorým sa nemusíte spoliehať na priazeň počasia, ochránia vás pred prskajúcou vodou či blatom. Integrované predné a zadné osvetlenie zaručí bezpečný návrat domov aj po zotmení a je napájané priamo zo zdroja batérie slúžiacej na pohon elektromotora, takže už viac nemusíte riešiť výmenu batérií.

Pri dlhších výletoch s rodinou oceníte nosič, na ktorý si pripevníte cestovné brašny a pohodlne odveziete všetko, čo budete potrebovať pri svojich dobrodružstvách.

BERGAMONT E-HORIZON 7 GENT 500

Trekingový elektrobicykel s výkonným motorom Bosch Drive Unit Performance Line 250 W, integrovanou batériou Bosch 36 V Li Ion 500 Wh, odpruženou vidlicou, kotúčovými brzdami a množstvom doplnkov pre bezpečnú a komfortnú jazdu.
Cena: 2 699

Krosový giant liv Amiti-E+2_ColorA
Krosový giant liv Amiti-E+2_ColorA

Asistenčné módy

Bicykel má štyri módy podpory jazdy Eco (+50 %), Tour (+120 %), Sport (+190 %), Turbo (+275 %) a asistenta tlačenia elektrobicykla Walk Assist (-5 km/h).

Giant Explore E+ 1 STA

Dámsky elektrobike Explore E+ spája štýl mestskej jazdy so všestranným výkonom, ktorý dokáže zvládnuť dlhšie cesty. Znížený hliníkový rám a motor SyncDrive Sport, ktorý je poháňaný modelom Yamaha, sú kombinované pre skvelú manipuláciu a plynulé zrýchlenie na cestách rôzneho povrchu.
Cena: 2 999 €

Trekingový giant Explore-E+-1-STA_Color-A
Trekingový giant Explore-E+-1-STA_Color-A

Ovládacia jednotka

Prehľadný displej, asistent tlačenia, on-board navigácia a možnosť spárovania s aplikáciou v mobilnom telefóne robí z elektrobicykla
špičkový stroj.

Kde kúpite najlepšie elektrobicykle?

Cyklopredajňu Športservis nájdete na dvoch miestach v Bratislave – v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke. Odborní a milí predajcovia vám ochotne poradia s výberom toho správneho bicykla pre vás alebo vaše deti. Už viac ako 25 rokov tu nájdete všetko zo
sveta cyklistiky – bicykle, oblečenie, doplnky aj profesionálny servis. V Športservise si bicykel vyberie každý.
www.sportservis.sk


Text: Valéria N.
Foto: Športservis

1/1
Zavrieť reklamu