Voľný čas na dovolenke v Burgenlande

26. júla 2019
Výlet na drezine.

Burgenland ponúka návštevníkom túžiacim stráviť dovolenku v pohybe veľa možností. V miernej panónskej klíme je možné vykonávať mnohé druhy športu takmer celoročne. To je dovolenka na slnečnej strane Rakúska – to je dovolenka v Burgenlande.

Burgenland láka dovolenkárov 300 slnečnými dňami a rozmanitou ponukou výletných cieľov a voľnočasových aktivít pre celú rodinu.

Zdrojom zábavy, napätia a dobrodružstiev sú plavby v kanoe, cyklotrasy s dĺžkou asi 2 500 kilometrov, plávanie v Neziderskom jazere či pobyt v burgenlandských rodinných termálnych kúpeľoch, muzikály pre deti, návštevy múzeí a výletných cieľov, akými sú hrady, lanové parky a najväčší zábavný park v Rakúsku Familypark.

V Burgenlande nájdete vyše 2 500 km cyklotrás. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller
V Burgenlande nájdete vyše 2 500 km cyklotrás. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Cezhraničný Národný park Neziderské jazero – Seewinkel, ako aj šesť burgenlandských prírodných parkov ponúkajú celoročne výnimočné zážitky v prírode pre malých i veľkých.

Zárukou perfektnej dovolenky sú skvelá gastronómia a vynikajúce ubytovacie zariadenia: patria k nim nielen najlepšie rodinné hotely v Rakúsku, ale aj útulné penzióny a romantické gazdovstvá. Vaša dovolenka v Burgenlande sa tak stane nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých členov rodiny!

Hrad Lockenhaus

Cesta do stredoveku. Zažite na vlastnej koži históriu impozantného hradu Lockenhaus a spoznajte jeho pôvodných obyvateľov – templárskych rytierov, krutú krvavú grófku i najväčšiu kolóniu netopierov v strednej Európe.

Hrad Lockenhaus. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller
Hrad Lockenhaus. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Najdlhšia vodná šmykľavka Sonnentherme Lutzmannsburg.

Ponorte sa do nekonečných diaľav vesmíru, oblohy i snehových plání a vyskúšajte najdlhšiu šmykľavku s virtuálnou realitou na svete (Twister 202 m).

Sonnentherme Lutzmannsburg. Foto: Sonnentherme Lutzmannsburg
Sonnentherme Lutzmannsburg. Foto: Sonnentherme Lutzmannsburg

Horúca novinka prišla len tento rok 12. 4. 2019! Na 202 metrov dlhej šmykľavke Twister si všetci hostia od 7 rokov užijú cestu do jedného z troch fascinujúcich svetov.

Počas celej jazdy na nafukovacom kolese budete mať okuliare na virtuálnu realitu s rozsahom 360° a stanete sa jej priamou súčasťou. Jazda na šmykľavke s virtuálnou realitou trvá asi jednu minútu a vy sa zmeníte na astronauta, ktorý prechádza popri žiariacich planétach, obrovských asteroidoch, kozmických lodiach i cez tisícky galaxií.

Budete sa cítiť ako uprostred videohry a počas celej jazdy i v dojazdovom bazéne sa pripravte na zaručene obrovské emócie.

Rodinný raj pre bábätká, deti a rodičov!

V Sonnentherme Lutzmannsburg môžete celkom prirodzene spojiť oddych a zábavu. V zóne Baby World je pre bábätká a malé deti pripravený samostatný zážitkový svet.

Na väčšie deti čaká zážitkový bazén a bazén s vlnami, veľa šmykľaviek, medzi nimi i „XXL Monster Ride“, ktorá je so svojimi 270 m najdlhšou šmykľavkou v Rakúsku. O zábavu sa aj postará veľká vonkajšia hracia zóna: lezecká stena, obrovské pieskovisko, skákací hrad a pretekárska dráha na odrážadlá Booby Car.

Výlet na drezine

Objavujte nádhernú krajinu na cyklistickej drezine! Cyklistické dreziny, ktoré v závislosti od modelu odvezú 4 až 12 osôb, premávajú na starej železničnej trati dlhej celkovo 23 km.

Výlet na drezine.
Výlet na drezine.

Počas cesty budete prechádzať idylickou krajinou slnečného stredného Burgenlandu: popri viniciach, slnečnicových poliach, tônistých lesoch a romantických dedinkách.

Na svojej ceste môžete objaviť mnohé zaujímavosti: malé hrnčiarske múzeum, moderné múzeum architektúry a výstavu „Prírode na stope“ na malebnom zámku. Takisto sa môžete nechať zlákať niektorým z miest popri trase určených na oddych či grilovačku.

Výlet na drezine. Foto: Sonnenland, Mittelburgenland
Výlet na drezine. Foto: Sonnenland, Mittelburgenland

O plný žalúdok sa postarajú tri stanice, ktoré svojich hostí rozmaznávajú všakovakými dobrotami: od výdatnej desiatej či olovrantu po vyberané jedlá pre fajnšmekrov. Chutné múčniky a krémovú zmrzlinu nájdete v samostatnom pekárstve „Bahnhofsbäckerei“.

Hor sa do panónskej prírody

Pre malých i veľkých objaviteľov. Objavujte jedinečný Národný park Neziderské jazero – Seewinkel a jeho jedinečnú faunu i flóru na výlete, exkurzii so sprievodcom alebo v rámci návštevy Informačného centra v Illmitzi.

Rodinná prechádzka. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller
Rodinná prechádzka. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Fakty & čísla

  • 300 slnečných dní
  • 2 500 km cyklotrás
  • 6 prírodných parkov
  • 340 druhov vtákov

Viac informácií nájdete na webe www.burgenland.info/sk.


Foto: Burg Lockenhaus, Sonnenland Mittelburgenland, Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller, Sonnentherme Lutzmannsburg, St. Martins Therme & Lodge/Rudy Dellinger

1/1
Zavrieť reklamu