Mandľové ryžové rezance s kurkumou a tempehom podľa Dušana Plichtu

29. júla 2019
Rezance. Foto: Powerlogy

Na tento recept nemusíte použiť ryžové rezance. Vyskúšajte soba rezence, ktoré sú vyrobené z pohánky.

Pohánka dokonca nie je definovaná ako obilnina a tieto rezance vás nezaťažia a sú bezlepkové.  Recept je veľmi rýchly a chutí úžasne.

Exotická gurmánska večera pre športovcov

Tento recept vás zavedie mimo našich zaužívaných chodníčkov aj chutí, ale verte, že bude stáť za to. To najväčšie kúzlo sa skrýva v lahodnom 100% mandľovom masle Powerlogy na slano. Je to veľmi jednoduché, všetko skombinujeme v omáčke…

Ingrediencie

Na omáčku s mandľovým maslom:

  • mandľové maslo 1/4 pohára
  • surový med 1 PL
  • štava z limeky 2ks
  • kurkuma, alebo aj mix kari korenie 1Pl
  • voda a čili podľa konzistencie a žiadanej štipľavosti
  • soľ

Ostatné suroviny:

  • ghee maslo, (powerlogy)
  • ryžové rezance 250 g, uvarené a vychladené
  • mrkva 1 ks, očistená a nakrájaná na spôsob julienne
  • červená cibuľa 1 ks, očistená a nakrájaná na spôsob julienne
  • sójové klíčky 200g
  • koriander, alebo petržlen vňať
  • údený tempeh 250g
Mandľové maslo Powerlogy
Mandľové maslo Powerlogy

Príprava

  1. Zmiešame spolu všetky ingrediencie na omáčku a dochutíme aj čili podľa chuti.
  2. Panvicu rozohrejeme a na strednom plameni 5-6 minút osmažíme tempeh na Ghee masle aj s polovicou omáčky.
  3. Pridáme zeleninu a krátko 3-4 minúty osmažíme všetko naraz.
  4. Pridáme v horúcej vode na 3 minúty namočené ryžové rezance a zvyšnú omáčku.
  5. Poriadne premiešame a dochutíme soľou, čerstvými sójovými klíčkami, vňaťou a limetkovou šťavou
  6. Podávame.

Tip: Ak nemáte mandľové maslo, dá sa aj s arašidovým, alebo kešu.

Viac info o kvalitných orechových maslách a krémoch ako alternatívam k nutella, a podobne nájdete na stránke Powelrogy.

1/1
Zavrieť reklamu