Podporná kompresia vo farbách

18. októbra 2019
Kompresné podkolienky

Rozjasnite svoj šatník v období jesenného nečasu.

Kŕčové žily trápia vo vyspelých európskych krajinách 40 % žien a 20 % mužov. Bývajú dedičné, ale spôsobuje ich aj statická záťaž, sedavé zamestnanie, nedostatok pohybu, obezita či tehotenstvo, preto je vhodné dbať na ich prevenciu:

1. Pohyb

Pohybová aktivita podporuje správnu funkciu žilného systému. Ideálna je jazda na bicykli alebo plávanie. Ak musíte dlho stáť alebo sedieť, občas si nohy natiahnite – napríklad krúživými pohybmi chodidiel.

2. Striedanie studenej a teplej vody

Striedanie teploty vody pri sprchovaní zvyšuje elasticitu žíl a zlepšuje ich funkciu.

3. Rutín

Žilným stenám prospieva dostatok rutínu, ktorý obsahuje napríklad pohánka, ale aj dostatok minerálov a vlákniny v strave.

4. Voľné oblečenie

Oblečenie by vás nemalo nikde škrtiť a brániť plynulému prietoku krvi v končatinách a mali by ste sa vyhnúť aj vysokým podpätkom.

Šatník si môžete doplniť aj vhodnými podpornými kompresívnymi pančuchami. Vyzerajú štýlovo a súčasne pôsobia miernym podporným tlakom na žilné steny, čím napomáhajú návratu krvi do srdca. Uľavujú od bolesti a zabraňujú opuchom nôh.

Podporné kompresívne pančuchy Avicenum 70 nájdete teraz aj vo farbe bordó a tmavomodrej.


V pančuchových nohaviciach Avicenum 70 je použité vlákno Lycry Soft Comfort. Zaručuje perfektnú elasticitu po celú dobu ich životnosti. Majú špičkovú antimikrobiálnu úpravu Sanitized® Silver, ktorá pôsobí ako deodorant. Sú pevné, poskytnú vám oporu a zamilujete si ich aj pre ich štýlový a módny vzhľad.

1/1
Zavrieť reklamu