5 najžiadanejších svetiel na bicykel

Svetlá na bike. Foto: Shutterstock

Chlad a kratšie denné svetlo už možno mnohých odradili od vonkajších voľnočasových aktivít. Ak si však chcete naďalej užívať zážitok z jazdy, vybavte sa poriadnym cyklo oblečením.

Pripravte na jazdu aj svoj bicykel – cyklistické svetlá nepatria do povinnej cyklo výbavy len tak. Pri jazde po akomkoľvek teréne sa môže znenazdajky objaviť kameň, konár či diera, ktorá vie narobiť poriadnu šarapatu. Preto myslite na poriadne osvetlenie terénu pred vami aj osvetlenie bicykla zozadu, aby ste boli dostatočne viditeľný.


Pripravili sme si preto výber svetiel, ktoré vám môžu na vašom biku pomôcť.

Ľahké a kompaktné svetlo, ktoré nabijete aj cez USB port za 4 hodiny. Okrem toho, je možné vymeniť aj akumulátor, ak potrebujete absolvovať dlhšie výjazdy za tmy. Ide už o pomerne výkonný typ svetla, ktorý sa jednoducho namontuje na oba priemery riadidiel vďaka TightFix držiaku. V daždi poteší vodeodolné telo a gumený spínač.

Ľahké a kompaktné svetlo, ktoré nabijete aj cez USB port za 4 hodiny.
Ľahké a kompaktné svetlo, ktoré nabijete aj cez USB port za 4 hodiny.

Pozornosti bikerov by určite nemalo uniknúť kombinované LED svetlo ScoutCombo. Má integrované zadné svetlo a je ideálne pre montáž na prilbu. Ide o najuniverzálnejšie svetlo, ktoré je súce najmä pre mestské a trekingové bicykle.

LED svetlo ScoutCombo.
LED svetlo ScoutCombo.

Podobným je aj ďalšie kompaktné predné a zadné svetlo, ktoré obsahuje biele predné a červené zadné svetlo nabíjateľné pomocou USB. Má univerzálne uchytenie pomocou gumičky a vďaka extra držiaku sa vie pripevniť aj na prilbu či ruku.

Kompaktné predné a zadné svetlo.
Kompaktné predné a zadné svetlo.

Aj keď predné svetlo osvetľuje terén pred vami, nesmiete zabúdať na vašu viditeľnosť pre ostatných účastníkov cestnej premávky za vami. Výkonné zadné svetlo zaručí vašu viditeľnosť za každých okolností aj vďaka 5 režimom blikania.


Svetlo má veľký COB LED priestor, ktorý zaručuje optimálnu bočnú viditeľnosť. Veľkým bonusom je pamäť svetla, ktoré sa po zapnutí rozsvieti v poslednom zapnutom režime.

Výkonné zadné svetlo zaručí vašu viditeľnosť za každých okolností.
Výkonné zadné svetlo zaručí vašu viditeľnosť za každých okolností.

Na záver sme vybrali svetlo pre skutočných fajnšmekrov. Výkonné predné LED svetlo má externý akumulátor, ktorý vydrží aj dlhšie trasy. Svietivosť 1 500 Lumenov viete využiť pri 4 režimoch od extra silného až po tlmené. Svetlo si navyše môžete pripevniť na riadidlá aj na prilbu. Je odolné voči vode.

Výkonné predné LED svetlo má externý akumulátor, ktorý vydrží aj dlhšie trasy.
Výkonné predné LED svetlo má externý akumulátor, ktorý vydrží aj dlhšie trasy.


Foto: Shutterstock, Skprofibike

1/1
Zavrieť reklamu