Lepšia, krajšia a chutnejšia proteínová tyčinka?

7. novembra 2019
Tyčinka Sport Protein. Foto: Shutterstock

Znie to ako predsavzatie do nového roka? Asi áno, no ruku na srdce, kto z nás sa nechce cítiť v pohode a vyzerať dobre bez ohľadu na ročné obdobie? Mnohí z vás sa hýbu aj napriek sychravému počasiu a popadanému lístiu, ktoré jeseň prináša.

Či už sa venujete behu, cyklistike, korčuľovaniu, futbalu, turistike alebo inej aktivite a potrebujete zahnať hlad alebo doplniť energiu, máme pre vás jeden tip: TEKMAR SPORT PROTEIN.

Vravíte si: „ Veď tú už poznám?“ Tak vyskúšajte jej vylepšenú verziu.

Čím Vás očarí?

25 % proteínov

25 % bielkovín nie je veľa, ale ani málo. Jedna tyčinka poskytne telu 15 g bielkovín, čo predstavuje 30 % odporúčanej dennej dávky pre bežného konzumenta, takže pre mnohých je to tak akurát. Hlavne ak si dávate tyčinku len tak ako snack medzi jedlami.

Tyčinka kombinuje bielkoviny rastlinného a živočíšneho pôvodu, čo zabezpečuje kvalitu bielkovinovej zmesi z pohľadu množstva aminokyselín.

Veľa vlákniny

Tyčinka má vysoký obsah vlákniny. Jej zdrojom je čakanková vláknina – oligofruktóza.

Vláknina reguluje trávenie tukov a sacharidov, viaže na seba vodu, a tým zväčšuje svoj objem. To vedie k pocitu nasýtenia. Okrem toho je potravou pre „dobré“ baktérie v tráviacom trakte a pôsobí ako prebiotikum.

Žiadny palmový tuk

Všetci eko sympatizanti ocenia zámenu palmového tuku v tyčinke. Nahradil ho kokosový tuk, slnečnicový a repkový olej.

Vitamíny a minerály

Tyčinka obsahuje vitamíny C, E, niacín, kyselinu pantotenovú, B6, riboflavín, tiamín, kyselinu listovú, biotín, B12 a minerálne látky – vápnik a horčík.

Vedeli ste, že vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu kostí, chrupaviek, ďasien, zubov, kože, ale aj nervového systému?

Biotín prispieva k normálnemu metabolizmu makronutrientov a zároveň k udržiavaniu normálnych vlasov a pokožky.

Vápnik s horčíkom zas prispievajú k správnemu fungovaniu svalov a nervového systému a k správnej látkovej premene na tvorbu energie. Dobré, nie?

Bez konzervantov

Zo zloženia zmizla kyselina sorbová, ktorá plnila funkciu konzervantu, takže opäť jeden krok k lepšiemu.

Čo poviete? Navnadili sme vás na ich vyskúšanie? Na výber sú tri varianty: jahodový, čokoládový a vanilkový. Tyčinky sú vyrábané na Slovensku, takže ich kúpou podporíte lokálneho výrobcu.

Proteínová tyčinka TEKMAR SPORT PROTEIN je snack vhodný pre športovcov, ľudí s aktívnym životným štýlom, ale aj pre tých, ktorí chcú zahnať hlad a chcú telu doplniť energiu a potrebné živiny. Taktiež je to dobrá alternatíva na cesty, keď potrebujete rýchly a na živiny bohatý snack.

Tyčinka je vhodná po tréningu – doplní energiu a bielkoviny potrebné na rast a regeneráciu svalstva.

1/1
Zavrieť reklamu