Udržte si na bicykli nohy v teple

Nohy v teple. Foto: www.castelli-cycling.com.

Jedným zo základných pravidiel obliekania pri zimných športoch je mať nohy v teple a suchu. Je totiž veľmi ľahké prechladnúť „zospodu”, navyše sú chodidlá omnoho náchylnejšie na chlad.

Práve preto sa oplatí investovať do kvalitného oblečenia a doplnkov na nohy. Vybrali sme pre vás produkty, ktoré by vás mohli zaujať.

Zimné ponožky

Castelli 19561 PRIMALOFT 15 udržia chodidlá v teple a suchu.

Primaloft patrí medzi najvýkonnejšie tepelné izolačné materiály pre outdoorové športy. Má vynikajúce tepelno-izolačné materiály, neabsorbuje vodu a je ľahký a mäkký. Je doplnený polypropylénovou priadzou, ktorá je elastická, pružná a odolná.

Zimné ponožky Castelli primaloft
Zimné ponožky Castelli primaloft

Ponožky sú vysoké 15 centimetrov, čo vám zabezpečí extra teplo.

Zimné tretry

Zimné MTB tretry udržia chodidlá v teple aj vďaka vyvýšenému strihu a neoprénovej manžete. Oproti klasickým tretrám sú zimné modely odolnejšie voči vode a špine.

Kompozitná podrážka Bicomponente je spevnená sklenenými vláknami a poskytuje dostatočnú tuhosť a zároveň aj stabilitu vďaka PU segmentom.

Prirodzenejšie a komfortnejšie chodenie v tretrách oceníte práve v zime, napríklad pri neprejazdnom úseku.

Návleky na špičky tretier

 

V zimnej kolekcii Castelli 2019 nájdete aj inovované Castelli 18093 TOE THINGY – neoprénové špičky na tretry.

Návleky na tretry - špicky Castelli
Návleky na tretry – špicky Castelli

Používať ich môžete samostatne aj ako ďalšiu vrstvu medzi návlek a tretru. Na špičke sa držia vďaka otvorom pre zarážky a sú priľnavé vďaka silikónovej potlači. Sú ideálnou voľbou najmä do miernejších zimných dní.

Návleky na tretry

Bikerov, ktorí našli záľubu v návlekoch Diluvio, poteší vylepšenie v podobe modelu Castelli 18528 DILUVIO PRO.

Teplejšie a odolnejšie tretry vznikli na základe požiadavky tímu Ineos. Vďaka 4 mmm hrubému neoprénu, ktorý je o 33 % silnejší, tretry odolajú najvlhkejším a najchladnejším podmienkam.

Návleky majú zvýšenú manžetu, ktoré prekryje aj 20 centimetrov vysoké ponožky až tesne pod lýtkový sval.

Návleky na tretry
Návleky na tretry

Ak chcete jazdiť úplný extrém, dávame do pozornosti návleky, ktoré sú na to ako stvorené – Castelli 19525 ESTREMO. Ich základom pre tie najextrémnejšie podmienky je GORE-TEX INFINIUM a vnútorná vložka z Polartec Power Stretch Pro, čo zaistí, že vaše chdidlá ostanú naozaj v suchu a teplej aj v tých najextrémnejších podmienkach

Návleky na nohy

Pre dostatočnú ochranu pred chladom a vlhkom počas prechodných období sú vhodné návleky na nohy. Castelli 19577 NANO FLEX 3G sú navrhnuté do suchých aj mokrých podmienok.

Návleky na nohy Castelli
Návleky na nohy Castelli

Nohy udržia v teple a odolajú aj striekajúcej vode počas jazdy. Konštrukcia s jedným plochým švom a obojstranné silikónové lemy na stehnách zabezpečia dobré usadenie na tele.

Premýšľate, či sa vám oplatí inovovať vašu zimnú cyklovýbavu? Podľa nás áno. Cyklistické oblečenie sa každý rok vyvíja s cieľom poskytnúť čo najlepší komfort pre športovca. Vyvíjajú sa materiály aj strihy, ktoré majú stále lepšie vlastnosti a poskytujú vyšší komfort a ochranu. Nové cyklistické doplnky, vytvorené aj na skúsenostiach profesionálnych jazdcov, teda určite stoja za skúšku, ktorou si potvrdíte ich efektívnosť.
Foto: SKprofibike, www.castelli-cycling.com.

1/1
Zavrieť reklamu