Ako naplniť svoje ciele? Prečítajte si viac v magazíne Relax!

14. decembra 2019
Relax_08_2019

V dnešnej dobe je už dokázané, že vizualizácia dokáže meniť mozog. Len predstava hry určitej pasáže na klavíri mení tie časti mozgu, ktoré by sa menili, keby ste na ňom skutočne hrali. Preto nepodceňujte silu myslenia a emócií.

Ak však chcete dosiahnuť svoje ciele, budete preto musieť urobiť ešte oveľa viac…

1. Stanovte si svoje ciele

Popremýšľajte, čo od života chcete a prečo to chcete. Chcete byť bohatí, aby ste mohli svojim deťom poskytnúť lepšie vzdelanie? Chcete mať o 20 kíl menej, aby ste si mohli kupovať oblečenie, ktoré sa vám páči? Chcete cvičiť, aby ste boli silnejší a zdravší? Premyslite si, čo chcete.

2. Zistite svoju motiváciu

Preberte si všetky dôvody, prečo to chcete. Zamyslite sa nad tým, či to naozaj chcete, a ste ochotní pre to spraviť všetko, čo bude treba. Musíte si uvedomiť, že ľahké to nebude.

3. Zapisujte si

Pokiaľ ste naozaj odhodlaní, spíšte si svoje ciele na papier. Ten si pokojne vyveste k zrkadlu do kúpeľne, aby ste svoje ciele mali stále na očiach.

4. Vizualizujte

Vždy si ciele vizualizujte do čo najmenšieho detailu. Predstavujte si sami seba takých, akými by ste chceli byť. Predstavujte si nového seba v čo najrôznejších situáciách. Stávajte sa človekom, ktorým chcete byť vo svojich myšlienkach. Ak sa vám to zatiaľ nezdá divné, teraz to (asi) príde.

5. Dotýkajte sa ich

Každý deň po papieri so svojimi cieľmi prechádzajte prstami. Prečo? Aby ste na ne stále mysleli. Aby sa stali vašou súčasťou. Aby ste pomaly naberali sebavedomie a dôveru vo vlastné sily. Vizualizujte. Prepisujte. Sústreďte sa a robte rozhodnutia, ktoré vás budú k vašim cieľom približovať.

Viac sa dozviete v magazíne Relax číslo 8/2019. Zistite, aký druh jogy by ste mali začať cvičiť, čomu vďačí speváčka Dara Rolins za svoju postavu, ako neurobiť chybu pri kúpe lyžiarok alebo čo je lepšie – kúpiť deťom lyže alebo požičať?

Rozhovor s Darou Relax 8/19
Rozhovor s Darou Relax 8/19
Joga pre každého - Relax 8/2019
Joga pre každého – Relax 8/2019
Psychológia Relax 8/19
Psychológia Relax 8/19
Úvod Relax 8/19
Úvod Relax 8/19
Lyžiarky Relax 8/19
Lyžiarky Relax 8/19
Sánkovačka Relax 8/19
Sánkovačka Relax 8/19

Tip na vianočný darček: Osem vydaní časopisu RELAX na celý rok môžete teraz získať so zľavou  22 %. Ideálny darček pre milovníkov zdravého životného štýlu.
www.zlavadna.sk

1/1
Zavrieť reklamu