Unikátne kúpele Diamant v Dudinciach

Kúpele Diamant.

Kúpeľné mesto Dudince skrýva celý rad pozoruhodností. Medzi nimi aj kúpele, ktoré majú jednu z najvzácnejších vôd na svete.

Kúpele Diamant sú najmladšie na Slovenskú, hoci minerálny prameň tu ľuďom pomáhal už pred dvomi tisícročiami.

Dudince sú síce s 1500 obyvateľmi najmenším mestom na Slovensku, ale konajú sa tu známe športové podujatia – chodecké preteky Dudinská 50-tka alebo 4. etapa cyklistických pretekov Okolo Slovenska, a návštevníkov priťahujú aj kultúrne podujatia ako Otvorenie kúpeľnej sezóny, Hontianske kultúrne leto, Country fest či Dudinské vinobranie.

Vzácna minerálna voda

Unikátna liečivá voda vyviera z hlbín zeme vo forme vlažnej kyselky.

Na svete sú už len dva zdroje podobne vzácnej vody – jedným sú známe francúzske kúpele Vichy a druhý je až v ďalekom Japonsku. Nachádza sa v nej aj „Glauberova soľ“, ktorá detoxikuje pečeň, žlčové cesty, hrubé črevo a lymfatický systém.

Síra vo vode pomáha pri redukcii vrások, celulitídy ale aj pri liečbe niektorých kožných ochorení, ako je psoriáza a dermatitída. pri ochoreniach srdcovo-cievneho aparátu je liečebnou zložkou oxid uhličitý a pre pohybový a nervový systém sírovodík.

Redukt pobyt.
Redukt pobyt.

Prístup rozhoduje

Vaňové kúpele alebo procedúry v minerálnom bazéne s vodou s teplotou 33 až 37 stupňov Celzia sa kombinujú s veľkým počtom rôznych procedúr. Príjemné prostredie, komfortné ubytovanie, racionálne stravovanie a príjemný prístup zdravotného personálu sú samozrejmosťou.

Nudiť sa nebudete

Súčasťou Kúpeľov Diamant je kaviareň s večernými tanečnými zábavami alebo hudbou, kino, folklórne vystúpenia, koncerty a besedy, knižnica, tenisový kurt, saunový svet či fitness. Môžete si zahrať petang, tenis, požičať si bicykle alebo palice na nordic walking alebo zájsť na ochutnávku miestnych vín.

1/1
Zavrieť reklamu