Losos s avokádovým šalátom

16. januára 2020
Losos z avokádom. Foto: Shutterstock

Vyskúšajte tento skvelí recept. Dobrú chuť.

Suroviny:

  • 600 g čerstvého lososa
  • 4 vajíčka
  • 2 zrelé avokáda
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 limetky
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 lyžica masla
  • čerstvá pažítka na dozdobenie

Postup:

Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na kocky. Avokáda rozdelíme na polovice a odstránime kôstky. Pomocou lyžice vyberieme dužinu a nakrájame ju na približne rovnako veľké kúsky ako vajíčka.

Nakrájané suroviny preložíme do misky. Pridáme k nim nadrobno nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky (trochu zelenej časti si odložíme na ozdobu), štipľavú papričku zbavenú semienok a nasekanú nadrobno a najemno nastrúhaný cesnak. Potom pridáme kyslú smotanu, šťavu z 1 limetky, soľ a korenie. Zľahka premiešame a necháme približne 30 minút odpočívať v chladničke.

Medzitým si pripravíme lososa. Z umytého a osušeného lososa odstránime
kožu. Ochutíme ho soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na rozpálenej panvici dozlatista. Pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Stiahneme z ohňa a pridáme šťavu z druhej limetky.

Podávame posypané zelenou časťou lahodnej cibuľky alebo pažítky.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu