Ako vybrať bežeckú bundu? Robo z bezeckepotreby.sk vám poradí

29. januára 2020
Bežecká bunda Gore Wear

Častým kameňom úrazu pri výbere bežeckej výbavy býva práve bunda. Dnes si priblížime nemecké synonymum kvality – značku GORE Wear a ich portfólio bežeckých búnd.

Podľa typológie zákazníkov budeme vyberať bundu pre tri najčastejšie skupiny zákazníkov – „Cencúľ, Teplotný priemer a Potím sa ako kôň“.

Určite treba pamätať aj a intenzitu Vašich bežeckých tréningov, a tak sme ku každému typu zákazníka priradili aj intenzitu tréningu, v ktorej daný produkt exceluje.

1. Cencúľ / nízka intenzita tréningu

Bežcom z tejto kategórie zima nerobí dobre a potrebujú dostatok tepla vždy a všade. Určite by sme im odporučili R3 Windstopper Hoodie, celowindstopperovú bundu s vnútorným zateplením z česaného vlákna.

Na svoje si pri tejto teplučkej bunde neprídu len bežecké cencúle, ale všetci bežci, ktorí si chcú regeneračne pri nižšom tempe zaklusať vo veľkých mrazoch.

2. Teplotný priemer / stredná intenzita tréningu

Asi najrozšírenejšia skupina bežcov, ktorým chlad až tak nevadí a majú radi optimálny tepelný komfort. Tu si svoju prácu vynikajúco odvedie GORE R5 Windstopper Jacket.

Táto overená Windstopperová bunda je naozaj univerzálna a keď sa pod ňu vhodne navrstvíte, viete ju využívať v naozaj širokom teplotnom spektre. Ideálna voľba na objemové tréningy v zimných mesiacoch pri rôznych tempách.

3. Potím sa ako kôň / vysoká intenzita tréningu, prípadne pretek

Bežci, ktorým nadmerne pracujú potné žľazy, prípadne bežci, ktorí sa v zime nechcú vzdať tempových tréningov, či pretekov potrebujú pri bundách okrem funkčnosti aj poriadnu dávku priedušnosti. A práve tú zabezpečí R7 Partial GORE-Tex Infinium Hooded Jacket.

Tenučký Windstopper Active Shell s minimálnou hmotnosťou ochráni bežca pred vrtochmi počasia a chrbtový panel z priedušného pylamidu a elastanu zabezpečí odvod nadmerného tepla preč od tela. Navyše, túto bundu v prípade potreby poľahky zbalíte do náprsného vrecka.

Robov tip: Je veľmi ťažké skombinovať všetky vlastnosti rozličných skupín produktov do jedného bez nejakého kompromisu. Pre GORE to bola výzva, a tak vymysleli technológiu GORE-Tex Infinium. Infinium nie je membránou samou o sebe, ale skôr akýmsi súborom rôznych už známych technológii z dielne GORE Wear.  R5 Partial GORE-Tex Infinium Soft Lined LS Shirt v sebe kombinuje GORE-Tex z prednej strany a na vrchnej časti rukávov, Windstopper na spodnej časti rukávov a bokoch bundy. Priedušný zateplený mesh sa stará o primeranú ventiláciu na chrbte a pod pažami. Ak jedna bunda na všetko, tak je to rozhodne táto.

Ako behať v zime?

Pri behu v zimnom období treba myslieť aj na prvú a druhú vrstvu. Tejto tematike sme sa venovali v samostatnom článku, ktorý nájdete na našom blogu na bezeckepotreby.sk.

Všetky produkty z tohto článku a ich alternatívy od iných výrobcov nájdete na našom webe bezeckepotreby.sk. V prípade, že si výberom tej správnej bežeckej bundy neviete poradiť, radi Vám pomôžeme telefonicky, cez chat, alebo cez email.

1/1
Zavrieť reklamu