Behanie v zime: Oblečte si to najlepšie od značky CEP

29. januára 2020
CEP kompresné bežecké podkolienky

Aká je správna bežecká výbava na zimu? Čo sú to kompresné podkolienky? Nie všetky bežecké podkolienky a funkčné oblečenie sú rovnaké…

Kompresné bežecké ponožky a podkolienky CEP 3.0

My v bezeckepotreby.sk veľmi dobre vieme, aké dôležité je mať kvalitné bežecké ponožky. A aké sú to vlastne kvalitné bežecké ponožky?

No predsa také, ktoré používajú fyziologicky správny kompresný profil. Kompresia, to nie je len nejaké „sťahovanie“ niekde viac, inde menej, ale ide o dátami podložený výskum s jasným cieľom zlepšenia výkonu.

Pri kvalitných kompresných výrobkoch nájdeme odlišné vlákna pre čo najlepšiu ventiláciu a samozrejme povrchovú úpravu ako ochranu proti oderom a pľuzgierom.

Dozaista platí, že ani zima neznamená vzdanie sa kompresných podkolienok. CEP si pre nás pripravil ako nízku, tak aj vysokú Merino verziu.

A čo si na CEP ponožkách a podkolienkach najviac cením ja? Že sedia ako uliate a aj na konci sezóny viete, že na sebe máte kompresnú vec. Síce nejde o lacný špás, ale to spracovanie a trvácnosť naozaj stojí za to.

Zateplený bežecký nátelník CEP Winter Wingtech LS Top

Prvá vrstva je niečo, čo sa jednoducho nesmie podceniť. Mnohé značky ponúkajú výborný prenos potu, snažia sa Vás čo najdlhšie udržať v suchu, ale je super ak Vám niekto ešte ponúkne niečo navyše. A tým navyše je v prípade CEP Wingtech nátelníka technológia Smart Wingtech Stripes, a teda technológia integrovaných pruhov pripomínajúcich krídla.

Benefity? Lepšia postúra tela, zvýšená kapacita bránice a zo všetkého to naj – senzomotorická stimulácia.

Rada na záver: Ak vám nevonia kompresia, ale chceli by ste mať 100% funkčný nátelník na telo s nejakou tou technológiou navyše, CEP Wingtech s dlhým rukávom bude správnou voľbou.

Kompresné bežecké nohavice CEP 3.0

Poviete si, čo tu robia nezateplené nohavice, keď radíme do zimy… Nuž, ak už ste mali tú česť s uvedenou radou CEP 3.0, iste viete, že síce zateplená nie je, ale ak ste otužilí aspoň ako ja, bude to stačiť.

Fígeľ je v tom, že kompresné nohavice rady CEP 3.0 používajú dve rôzne rady pleteniny a tá, ktorá sa používa na kompresiu je teda slušne hutná. A samozrejme, vďaka kompresii zlepšujú venózny návrat, a teda zvýšené prekrvenie rovná sa vyššiu teplotu svalov.

Mne to stačilo na teploty okolo nuly, ak by už bolo pod nulou, iste by som volil zateplenú verziu.

Čo sa mi na nich páči? Že miera kompresie je len na miestach, kde to naozaj dáva zmysel, teda hlavne na aktívnych svalových partiách. Pomerne nezvyčajnou vecou sú tiež vrecká, ktoré bežne pri kompresných “elasťákoch” od iných výrobcov nenájdete.

1/1
Zavrieť reklamu