Čím si doplniť cyklovýbavu na novú sezónu?

19. februára 2020
Cyklooblečenie

Zima pomaly končí a vy sa už neviete dočkať prvej jarnej cyklojazdy. Premýšľate, čo všetko na novú cyklistickú sezónu musíte doladiť. Rovnako dôležité ako samotná jazda je aj vaše cyklistické vybavenie.

Správne cyklistické oblečenie a doplnky spravia jazdu profesionálnejšou, bezpečnejšou a pohodlnejšou. Cyklistické oblečenie zlepší výkon a zabezpečí, aby ste energiu nemíňali tam, kde to nie je potrebné. Preto túto cyklistickú sezónu netrochárte a vsaďte kartu na svoje oblečenie.

Rýchly ako vietor

Príkladom dobrej voľby je cyklistická kombinéza Castelli s krátkym rukávom. Tá má po oboch stranách znížené úložné vrecká pre väčší úložný priestor. Štruktúra látky v oblasti ramien je vylepšená tak, aby vzduch mohol efektívnejšie obtekať. 

Pánska cyklokombinéza s dlhým rukávom Castelli
Pánska cyklokombinéza s dlhým rukávom Castelli

Použité materiály boli vyvinuté a navrhnuté pre maximálnu aerodynamickú efektívnosť pri rýchlosti 30 až 55  km/h a viac. Úžasný strih, hladké textílie, znížený počet švov a nohavice s plochým elastickým zakončením, ktoré ich držia na mieste.

Na bajku v suchu a pohodlne

Nie každý cyklista je fanúšikom celotelovej kombinézy. Ak ním nie ste ani vy, základom sú pre vás cyklistické nohavice. Vývojári z Castelli sa na túto cyklistickú sezónu poriadne pripravili – krátke nohavice inovovali výstelkou KISS Air 2 s použitím ultraľahkej tkaniny so správnou elasticitou s matným povrchom.

Krátke pánske cyklonohavice bez trakov Castelli
Krátke pánske cyklonohavice bez trakov Castelli

Cyklistické nohavice Castelli sú pre mnohých cyklistov výberom, na ktorý nedajú dopustiť pre štandardy, ktoré si držia svoju kvalitu za každú cenu. Dajú vám  všetky dôvody na to, aby ste si jazdu poriadne užili.

Bez bundy a bez trička ani na krok

Pánska cyklobunda Castelli
Pánska cyklobunda Castelli

V prvých jarných dňoch počas novej cyklistickej sezóny by ste určite nemali zabudnúť na bundu. Ak hľadáte novú bundu, tak cyklistická bunda Aria Shell spĺňa všetky parametre modernej cyklobundy a od vašej starej bundy sa veľmi líši. Je  vyrobená z mikrovlákna, odolná proti vetru a dokonale pružná na bokoch a zadnej strane rukávov. Je skladná a mimoriadne kompaktná, dostatočne ľahká a teplá na to, aby ste ju mohli nosiť počas celej jazdy.

Dámsky cyklodres s krátkym rukávom Castelli
Dámsky cyklodres s krátkym rukávom Castelli

Základom oblečenia je funkčné cyklistické tričko, či už pre začiatočníka alebo pokročilého bajkera. Dokonale odvádza pot počas jazdy od tela, takže budete stále v suchu. Ak chcete potešiť svoju bikerku, skúste dámsky cyklodres s krátkym rukávom. Vďaka Velocity Rev2 rukávy s plochým ukončením ideálne sedia na tele jazdca, navyše jeho dizajn ulahodí ženskému oku.  

Na toto nezabudnite

Cyklistické rukavice vás ochránia pred otlakmi, chladnom kĺzaním ruk z riadidiel. Ako si však vybrať tie najvhodnejšie? Hoci sa vám rukavice s krátkymi prstami môžu javiť ako najlepšia voľba, skúste najmä na prechodné obdobie dlhoprstové cyklistické rukavice.

Pánske cyklorukavice s dlhými prstami Castelli
Pánske cyklorukavice s dlhými prstami Castelli

Vďaka bočným elastickým panelom sú ľahké na obliekanie a ochránia prsty pred možným nepriaznivým počasím. Sú spevnené na končekoch prstov, čo dodáva ich odolnosti v akomkoľvek teréne.

S týmto vybavením sa novej sezóny nebudete vedieť dočkať.

Foto: skprofibike.skwww.castelli-cycling.com

1/1
Zavrieť reklamu