Staň sa turistom vo vlastnom (hlavnom) meste. Šíria sa videá na záchranu cestovného ruchu v Bratislave po skončení súčasnej krízy

9. apríla 2020
Bratislava. Foto: Shutterstock

Projekt Turista vo vlastnom (hlavnom) meste predstavuje nám Slovákom, a dokonca aj Bratislavčanom naše hlavné mesto tak, ako ho nepoznáme.

Súčasná kríza zasahuje takmer do všetkých oblastí nášho života a týka sa aj odvetvia cestovného ruchu. A s tým treba niečo robiť! Pomôžeme nášmu Slovensku?

Bratislava Tourist Board sa rozhodlo zareagovať a motivovať nás Slovákov k tomu, aby sme po skončení opatrení zablúdili do unikátnych bratislavských uličiek. Napriek tomu, že mnohé z týchto miest možno denne obchádzate, väčšina z nás o nich asi veľa nevie…

15 videí, ktoré vám ukážu Bratislavu tak, ako ju nepoznáte

V 15 online prehliadkach rôznych zákutí Bratislavy sa dozviete veľa zaujímavostí, a to aj ak ste patrične hrdí Bratislavčania.

Tieto zaujímavosti o Bratislave ste určite netušili. Foto: Shutterstock
Tieto zaujímavosti o Bratislave ste určite netušili. Foto: Shutterstock

Prehliadky s Michaelou „Kickou“ Kickovou, ktorú možno poznáte z rádia, budú zverejňované približne každé 3 dni na stránke visitbratislava.com/somdoma a na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a YouTube.

My tu pre vás máme prvé 2 ukážky. Viete, že Mirbachov palác v Bratislave dal postaviť bratislavský pivovarník Michal Spech. Posledný súkromný majiteľ, Emil Mirbach, sľúbil, že po jeho smrti prenechá palác mestu, ak jeho priestory budú slúžiť ako mestská galéria.

Na to, aby ste si vychutnali dobré víno, nemusíte cestovať do Porta. V Bratislave sa totiž nachádza Národný salón vín s top 100 slovenskými vínami. A teraz menšia výzva, zvládli by ste ochutnať 72 vín za 100 minút?

Tak ako? Dozvedeli ste sa aj vy niečo nové?

Okrem tohto projektu Turistom vo vlastnom meste nájdete na webe BTB aj priebežne aktualizovaný zoznam bratislavských múzeí, galérií, divadiel, reštaurácií aj e-shopov lokálnych dizajnérov, ktoré takto zareagovali na situáciu. Nájdete tu aj výučbu cudzích jazykov, dokonca aj slovenského.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu