Merajte svoj výkon na biku – len tak uvidíte progres

26. apríla 2020
BBB patron

Venujete sa športu neprofesionálne, len rekreačne? Dovolíme si odhadnúť, že nás je viac takých, ktorí vnímame cyklistiku ako naše hobby a vášeň. To však neznamená, že sa v našich výkonoch nemôžeme posúvať vpred!

Každý prejdený trail či odjazdená cesta sa zapisuje do svalov. Telo si zvyká – má vyššiu výdrž, je vytrvalé, zlepšuje si techniku (ak viete, ako na to) a vyplavujú sa endorfíny. Tie nás často posúvajú ďalej za naše hranice, veď sme predsa plní nadšenia. Ak vám to však nestačí a chcete ešte väčšiu motiváciu pre lepšie čísla a výsledky, investujte do šikovnej elektroniky.

Doplnok k smartfónu

Odmerať si tep pri fyzickej aktivite je najpohodlnejšie s využitím šikovnej technológie. Premýšľate, prečo vlastne sledovať pulz pri športovaní? Vďaka tomuto údaju môžete zistiť, či svoje srdce zbytočne nepreťažujete, čím sa oberáte o najlepšie výkony. Navyše viete vďaka tepu určiť štádium športovania – či spaľujete tuky, alebo naberáte svalovú hmotu.

Pomôže vám jednoduchý vzorec: pre mužov platí  214 – (0,8 x vek), pre ženy zas 209 – (0,9 x vek). Po prekročení tejto číselnej hranice už dochádza k naberaniu svalovej hmoty.

Pre efektívne meranie tepu počas jazdy zvoľte komfortný hrudný pás na meranie tepu, ktorý prepojíte so svojím smartfónom jednoducho pomocou Bluetooth. Pás môžete využiť nielen pri cyklistike, ale aj behu či turistike. 

Hrudný pás Bluetooth Ciclosport
Hrudný pás Bluetooth Ciclosport

Jednoduchý základ

Ak meranie tepu nestačí, je na čase poobzerať sa po cyklokomputroch. Na začiatok odporúčame niečo jednoduchšie na ovládanie s prehľadnými údajmi. Takým je bezdrôtový cyklokomputer CicloSport Protos 205.

Má základné funkcie – rýchlosť, vzdialenosť, nastaviteľná hodnota pre celkovú vzdialenosť, čas jazdy, aktuálny čas a automatický štart/stop. Číselné údaje zobrazuje prehľadne vďaka 4-riadkovému displeju. Veľkou výhodou je, že ich všetky zobrazuje naraz, a teda nemusíte nič prepínať.

Bezdrôtový vodeodolný cyklokomputer 5 funkcií Ciclosport Protos
Bezdrôtový vodeodolný cyklokomputer 5 funkcií Ciclosport Protos

Špičková mašinka

Ak patríte medzi cyklistické stálice vo svojej komunite, nemusíte siahať po jednoduchšej elektronike. Stavte rovno na intuitívny navigačný systém. Vďaka offline vonkajšej navigácii ho využijete aj pri pešej turistike. Ako mapové podklady využíva kombináciu OpenStreetMap a Falk.

Takýto cyklokomputer vám nájde najlepšiu trasu na základe času či vzdialenosti, ktorou by ste sa mali vybrať. Vy si zadáte svoje požiadavky na trasu a špičková mašinka vám “vypľuvne” trasu.

Cyklopočítač s navigáciou GPS Ciclosport Ciclonavic
Cyklopočítač s navigáciou GPS Ciclosport Ciclonavic

CicloSport Ciclo Navic 400 je pomerne väčšou investíciou, ktorá sa vám však odplatí dostatočne veľkým displejom – 4 palce, vďaka čomu sa ovláda intuitívne. Ide o novinku vyvinutú pre športovcov aj na rekreáciu. Vydrží vám 8 až 14 hodín.

Samozrejme, keďže ide o cyklokomputer, okrem poriadnej navigácie disponuje aj funkciami pre bikerov – aktuálna, priemerná a maximálna rýchlosť, vzdialenosť aktuálnej trasy, čas jazdy či výškomer.

Začnite trackovať svoje výkony – na 99 % vám ručíme, že pri prvých lepších výsledkoch budete mať ešte väčšiu chuť prekonávať sám seba, aby ste dokázali sebe – a svojej technike – že máte na viac.

1/1
Zavrieť reklamu