Derivačný kúpeľ: najľahší a najlacnejší spôsob očisty a ozdravenia tela odpozorovaný od zvierat.

8. mája 2020
Derivačný kúpeľ. Foto: Shutterstock

Upraví sa vám váha, ale očista pôsobí aj na také miesta v tele, kde si pôstom, alebo iným detoxikačným spôsobom nevieme poradiť. Drivačný kúpeľ môže zastaviť dokonca aj šedivenie a vypadávanie vlasov.

Inšpirovaný očistou zvierat

Metóda derivačného kúpeľa bola odpozorovaná od zvierat. Keď si pes či mačka zlomí labku, nelíže si iba poranené miesto, ale striedavo si olizuje aj „riťku“.

V strave je čoraz viac chémie ako v minulosti a všetky prebytočné látky, ktoré telo nedokáže spracovať, sa nám dlhé roky dennodenne ukladajú v tele. Vďaka derivačnému kúpeľu sa naukladané škodlivé látky začnú uvoľňovať a dostávajú sa späť do vylučovacích orgánov. Sú vylučované hlavne stolicou, ktorá je počas aplikácie kúpeľa častejšia ako obyčajne.

Šedivenie vlasov a problémy s kĺbami

“Balast¨ sa do nášho tela dostal všemožnými cestami – stravou, dýchaním, kozmetikou, pitím, pokožkou. Jeho hromadenie v hornej časti hlavy je veľmi pravdepodobne jedným z dôvodov šedivenia vlasov, podieľa sa na vzniku chorôb hlavy, zubov, neuralgií, spôsobuje chátranie svalových vlákien, a tým podporuje vznik vrások. Hromadenie odpadu v kĺboch spôsobuje zníženie pružnosti tela a bolesti kĺbov. Toto je jedinečný spôsob, aby sa telo vyčistilo vo všetkých častiach.

Ako na to?

Derivačný kúpeľ sa zakladá na špeciálnom umývaní pohlavia studenou vodou pomocou veľmi jemnej hubky (morská hubka je ideálna). Pre ženy je vhodné použiť lavór a malý šamlík (prevrátené vedro) alebo si sadnúť na dosku nad pevným vedrom. Mužom je výhodnejšie robiť derivačný kúpeľ v stoji nad umývadlom. Zvyšok tela je potrebné mať v teple, obliecť si teplé ponožky a sveter či župan. Voda má byť studená, ale nie ľadová.

Zvieratá urýchľujú proces liečenia olizovaním nielen poraneného miesta. Foto: Shutterstock
Zvieratá urýchľujú proces liečenia olizovaním nielen poraneného miesta. Foto: Shutterstock

Derivačný kúpeľ robíme niekoľko týždňov jedenkrát, maximálne dvakrát denne. Ideálne je vydržať aspoň dva až tri mesiace. Neskôr ako prevenciu stačí robiť kúpeľ 2-4 krát za týždeň počas ubúdajúceho mesiaca.

Po kúpeli treba vliezť do postele alebo sa zabaliť do deky minimálne na 10 min. Práve vtedy sa v tele začnú diať očistné procesy.

Po čase budete pri tomto zohrievaní cítiť teplo až v končekoch prstov na rukách i nohách a v hlave. To bude znamenať, že sa účinok dostavil (konečne pretlačil) už aj tam.

Derivačný kúpeľ sa aplikuje podľa váhy

  • do 70 kg 10 minút denne
  • do 90 kg 15 minút denne
  • nad 100 kg 20 minút denne

Postup

Napustíme si vodu do lavóra, vedra alebo bidetu. Sadneme si na šamlík nad vodu. Mužom je lepšie napustiť vodu do umývadla a postaviť sa pred umývadlo. Namočíme si jemnú morskú špongiu a prechádzame ňou u žien od lonovej kosti ku konečníku, u mužov od žaluďa smerom dolu. Opakovane každý raz namáčame hubku opäť vo vode, aby sme ju neohriali prstami, pretože práve to, že si pohlavné orgány ochladzujeme spôsobuje, že sa naše prehriate telo začne zbavovať balastu. Prstami sa tela nedotýkame.

Voda nesmie byť tečúca! Derivačný kúpeľ nedokáže nahradiť sprcha!

Kúpeľ je potrebné robiť nalačno, preto je ideálne robiť ho hneď po prebudení alebo tesne pred spaním.

Derivačný kúpeľ nerobíme nikdy hneď po, ani tesne pred jedlom. Po jedle by mala byť pauza 1,5 až 2 hodiny. Nerobíme ho ani počas menštruácie.

Aj malé bábätká reagujú pozitívne a veľmi rýchlo na derivačný kúpeľ, tam je čas ochladzovania len 1-2 min.

Tento spôsob ozdravenia tela Vás nestojí žiadne peniaze, iba denne 10(+10) minút, pri ktorých sa dá dokonca čítať časopis, či kniha.

Autorka France Guillain

O metóde derivačného kúpeľa napísala knihu francúzska France Guillain, ktorá kúpeľ skúšala na sebe a svojich deťoch. Kniha sa volá Uzdravující síla vody – Přirozené odstraňování škodlivín a přebytků z těla.

Zdroj: Redakcia so spoluprácou
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu