Vieme, na čo myslí vaša mačka

Mačka. Foto: Shutterstock

Síce z vás nedokážeme spraviť druhého Doktora Dollitle. S malým jazykovým kurzom pe majiteľov mačiek vám však vieme pomôcť.

Existujú aplikácie, ktoré vám pomôžu preložiť nápis, značku alebo nahrávku. Aké pohodlné. Nemusíte sa učiť jazyk, napriek tomu sa môžete rozprávať s celým svetom. Nebolo by úžasné, keby sme dokázali komunikovať aj so zvieratami? Zaškriekali by ste ako opica v pralese, zatrilkovali ako pestrofarebný vtáčik v záhrade a konečne by ste našli reč aj s tvrdohlavým domácim miláčikom.

Vieme, na čo myslí vaša mačka. Foto: Shutterstock
Vieme, na čo myslí vaša mačka. Foto: Shutterstock

Po celom svete žije viac ako 500 miliónov domácich mačiek. Hneď po psoch sú najobľúbenejšími ľudskými spoločníkmi. Zdieľame ich fotografie a videá na sociálnych sieťach, delíme sa s nimi o domov, ľúbime ich ako ďalšieho člena rodiny. Premýšľali ste niekedy nad tým, čo si taká mačka myslí o vás? Čo sa jej asi odohráva v hlave?

Podľa niektorých expertov na správanie zvierat, naši miláčikovia nevidia veľký rozdiel medzi ľuďmi a inými mačkami. Vedia akurát, že sme trochu väčší a netreba sa nás báť. Častokrát sa k nám správajú podobne ako k iným živočíšnym druhom alebo ostatným mačkám a očakávajú, že rozoznáme ich pocity a budeme sa správať podľa kľúča, ktorému mačky prirodzene rozumejú. Ale dá sa naučiť myslieť ako váš domáci miláčik, keď sa nemôžete porozprávať?

Vieme, na čo myslí vaša mačka. Foto: Shutterstock
Vieme, na čo myslí vaša mačka. Foto: Shutterstock

Nalistujte si stranu 34 v časopise Svet zvierat a začnite sa vzdelávať. Sledujte uši, oči, chvost, postoj a mraučanie. Ak prvých pár slovíčok už ovládate, svoju znalosť mačacích postojov a zvukov musíte už len vyšperkovať. Mňau!

V časopise Svet zvierat s pútavými fotografiami z celého sveta nájdete aj ďalšie zaujímavé články. Spoznáte najväčších workoholikov živočíšnej ríše, zistíte, prečo sa zvieratá sťahujú do ulíc miest a dostanete aj pár užitočných tipov, ako premeniť svoju záhradu na divočinu.

Zmeňte záhradu na divočinu. Foto: Shutterstock
Zmeňte záhradu na divočinu. Foto: Shutterstock
Záhradní workoholici. Foto: Shutterstock
Záhradní workoholici. Foto: Shutterstock

Náš tip: S akciovým balíčkom na predplatné časopisov Svet zvierat, Zázračná planéta a Pravdivá história teraz získate nielen 1 440 strán plných zaujímavostí, ale aj kávovar Tchibo Cafissimo v hodnote 79 € zadarmo. Nepremeškajte limitovanú akciu a zabezpečte si čítanie pre celú rodinu: www.sportmedia.sk/akciovy-balicek

Svet zvierat 2/2020
Svet zvierat 2/2020
1/1
Zavrieť reklamu