Cestovať a žiť aktívne sa dá aj s malým dieťaťom.

Hangair a cestovanie

Mladá, akčná, kreatívna. Taká je Adriana Žiačková, ktorá si momentálne užíva materskú dovolenku s malým synom Félixom. Cestovanie je jej obrovská vášeň, a je jasným príkladom toho, že sa to dá aj s malým dieťaťom.

Povedz nám niečo málo o sebe, kto si a čo robíš, čomu sa venuješ?

Momentálne som na materskej dovolenke s Félixom. Pred tým som pracovala v Ikea na oddelení Komunikácie a interiérového designu a po skončení materskej…neviem. Uvidím, čo mi osud pripraví.

Začala som sa popri materskej venovať makramé dekoráciám, tak sa nechám prekvapiť, či to rozbehnem natoľko, aby ma to mohlo plnohodnotne živiť alebo nie. Inak mi teda väčšinu času vypĺňa dieťa.

Ako vyzerá tvoj bežný deň s priateľom a malým Félixom?

Vstaneme, naraňajkujeme sa, chvíľu sa pohráme, ideme von. Potom obed, spánok, ja zatiaľ postíham čo som za doobedie nestihla. Félix vstane, hráme sa, ideme von…totálny kolotoč. To sú ale dni, keď je priateľ v práci. Inak trávime veľa času v prírode, na horách, na cestách. Chvalabohu nie úplne stereotypne. Snažíme sa žiť aktívne, v zime obaja lyžujeme/snowboardujeme a dúfam, že tú nastávajúcu sa už pridá aj Félix.

Aké je cestovanie s Félixom? Beháte s ním kade-tade od malička, zvláda to dobre?

Cestovanie s Félixom je super. Mám pocit, že práve vďaka tomu, že sme ho od malička zapojili do toho nášho aktívneho spôsobu života, zvláda všetko viac než dobre.

Adriana Žiačková spolu s manželom cestujú aj s malým dieťaťom
Adriana Žiačková spolu s manželom cestujú aj s malým dieťaťom

Prvý väčší výlet sme s ním absolvovali ako so 4 mesačným, keď sme leteli na Maltu. A všetko vrátane letu zvládal super. Netreba sa toho báť. Ak je rodič v psychickej pohode, dieťa to vycíti a je spokojné nech ho zoberiete kamkoľvek. Stačí že ste pri ňom. Ak teda zrovna nemáte namierené na Severný Pól. (haha)

Veľa rodičov sa bojí cestovať s deťmi, čo si o tom myslíš? Máš nejaké rady, ako to zvládnuť bez problémov?

Hlavne sa netreba báť a predstavovať si dopredu všetky možné zlé scenáre, ktoré sa môžu stať. Ak aj nejaký problém príde, vyriešite ho za pochodu. Ja som človek, ktorý si do poslednej chvíle nič zlé nepripúšťa. Naozaj ma málo vecí rozhodí a všetko sa potom dá zvládnuť omnoho jednoduchšie.

Ak chcete ísť napríklad dlhú cestu autom ale bojíte sa že to dieťa nezvládne tak choďte napríklad na noc, alebo si cestu rozkúskujte na viac častí…spôsobov je mnoho. Hlavne žiadna panika a užívajte chvíle spolu.

Aj keď je tento rok situácia trochu zložitejšia, plánujete cez leto dovolenky a výlety?

Plánov sme mali mnoho no nateraz sme všetky zrušili, aj keď teda sa opatrenia postupne uvoľňujú, je to ešte nepredvídateľné, nakoľko môže kľudne prísť druhá vlna pandémie a všetky naše plány sa znovu zrušia. Čiže letenky nemáme kúpené zatiaľ žiadne a všetky cesty plánujeme viac menej zo dňa na deň. A momentálne sa teda všetky týkajú Slovenska a Česka – Splavovať Hron, stanovačka v Slovenskom Raji, pri Liptovskej Mare, České Švajčiarsko, výstup na Rysy či Jahňací štít, zmrzlina v Prahe… No ak by sa predsa len situácia ukázala priaznivá možno sa nám v Auguste podarí Island. Uvidíme.

Všetci ste športovo založený, na aké športy sa chytá Felix? Kam sa chodíte s Felixom zabaviť?

Priateľ spomenie každú chvíľu iný šport ktorý by Félix mohol robiť. Lyže, snowboard, futbal, atletika, padli aj nejaké folklórne tance. Asi to necháme na neho, ku čomu ho bude srdiečko ťahať a čo ho bude baviť, nechceme nič siliť a nedajbože mu nejaký šport sprotiviť tým, že ho do niečoho budeme nútiť.

Momentálne trávia veľa času v Hangair
Momentálne trávia veľa času v Hangair

Aktuálne trávime veľa doobedí v bratislavskej akčnej hale Hangair počas akcie, ktorú majú pre rodičov s deťmi: Superrodič. Sem sa Félix vždy teší, a aj po 3 hodinách intenzívneho skákania na trampolíne odchádza s plačom, že nechce ísť domov. Máme to momentálne ako takú našu športovú škôlku.

Zabavia sa v Hangairi aj staršie deti? Čo zaujímavé tam vedia ľudia robiť?

Pre väčšie deti sú v Hangair aj letné kempy zamerané na rôzne športy , a veľa veľa iných aktivít . Vnútri i vonku sú postavené rampy, kde sa dá do sýtosti povoziť na skate, kolobežke, bicykli… či už dieťa alebo dospelý, každý si tam príde na to svoje.

1/1
Zavrieť reklamu