Ideš na výšku? Cestuj na bajku!

Slovnaft bike sharing

Študujete na výške alebo bývate na priváte? Potom viete, že vlastniť auto v Bratislave so sebou prináša množstvo starostí. Pritom do školy alebo do práce sa môžete dostať oveľa jednoduchšie – na žltom bicykli.

Nemusíte krúžiť okolo paneláku a hľadať voľné miesta na parkovanie, ktorých je v Bratislave žalostne málo. Predierať sa dopravnými zápchami a rozčuľovať sa, či stihnete skúšku alebo cvaknúť si v práci. Platiť vysoké poistky, ktoré vám každý rok vybielia účet, alebo si nasadiť rúško vždy, keď nastúpite do MHD. Aj to je dôvod, prečo bikesharing Slovnaft Bajk plánuje zahustiť sieť v Novom Meste a postupne sa rozširovať aj do ďalších mestských častí, ako sú Karlova Ves, Rača, Vajnory, Vrakuňa.  

Slovnaft bike sharing
Slovnaft bike sharing

Pol milióna jázd! Toľko majú za sebou bratislavské Slovnaft Bajky od jesene 2018. Tento rok je naplánované aj ich prepojenie s MHD. Spolu by malo v Bratislave pribudnúť vyše 20 dokovacích staníc a 150 žltých bicyklov. Nové bicykle budú mať oproti prvému modelu mnohé vylepšenia, napríklad, zosilnené predné vidlice, dlhšiu sedlovku, odolnejší uzamykací kábel alebo zosilnený zámok. Previazané budú s vlakovými stanicami, univerzitami a kampusmi a pripravuje sa aj ich integrácia so systémom Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), ktorá prepojí cestujúcich MHD, aby na „poslednú míľu“ použili zdieľaný bicykel.  

Ľudia najčastejšie využívajú bikesharing pri ceste do práce a späť domov. Najvyšší počet jázd býva v utorok a najnižší v nedeľu.

Ak túžite využiť cestu do školy alebo do práce namiesto fitka, urobiť niečo prospešné pre planétu alebo len skrátiť čas, za ktorý sa dostanete z bodu A do bodu B v dopravných zápchach, bikesharing je dobrý spôsob, ako začať.  

PreBAjkujte Bratislavu 

  • Súčasné stanice: Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov, Petržalka
  • Spolu: 83 dokovacích staníc, 700 bicyklov 
  • Plánované stanice: Karlova Ves, Rača, Vajnory, Vrakuňa 
  • Spolu: 103 dokovacích staníc, 850 bicyklov 
Slovnaft bike sharing
Slovnaft bike sharing

Ceny Slovnaf Bajku sa nemenia   

  • DENNÝ LÍSTOK 

Pre turistov a tých, ktorí si chcú bikesharing len vyskúšať, je najvhodnejší denný  program. Na 12 hodín stojí 6 eur. Počítajte s depozitom v hodnote 70 eur, z ktorého sa strháva po prejazdení 12 hodín 12 centov za každých ukončených šesť minút extra jazdy. Nespotrebovaná časť sa vám vráti na účet. 

  • MESAČNÝ LÍSTOK 

Pre sezónnych cyklistov je k dispozícii mesačný program. Stojí 9 eur. Za jazdy dlhšie ako 30 minút si priplatíte 12 centov za každých 6 minút navyše. 

  • ROČNÝ LÍSTOK 

Pre pravidelných používateľov, ktorí jazdia napríklad do práce, je určený ročný  program Klasik. V cene 29,40 eur je neobmedzený počet jázd do 30 minút a kredit v  hodnote 0,6 eur. Za dlhšie jazdy treba platiť ako v mesačnom programe. 

  • ROČNÝ PRÉMIUM LÍSTOK 

Pre „intenzívnejších“ cyklistov je vhodný ročný program Premium. Za 38,40 eur máte k dispozícii neobmedzený počet 60-minútových jázd a kredit v hodnote 2,40 eur, ktorý môžete využiť v prípade ešte dlhších jázd. 

Zľavu 10 eur z ročného programu majú študenti aučitelia s platnými  preukazmi ISIC, ITIC a EURO 26. 

Viac na slovnaftbajk.sk  

FOTO: Slovnaft Bajk 

1/1
Zavrieť reklamu