Uvarte si vegetariánsky boršč – výživný, chutný a sýty

1. októbra 2020
Vegetariánsky boršč. Foto: Shutterstock

Recept na vegetariánsky boršč – vynikajúcu polievku plnú živín, ktorá vás zasýti a v chladnom počasí aj zahreje.

Suroviny:

  • 150 g cvikle
  • 250 g bielej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 100 g zemiakov
  • 200 g mix mrkvy, petržlenu a zeleru
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 dl šťavy z kyslej kapusty
  • cesnak
  • morská soľ
  • bobkový list
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • kyslá smotana

Postup:

  1. Všetku zeleninu nakrájame na rezance. Do hrnca nalejeme trochu oleja a restujeme na ňom cibuľu.
  2. Pridáme koreňovú zeleninu, pretlačený strúčik cesnaku, korenie a bobkový list. Premiešame, a keď začne zelenina voňať, pridáme kapustu a pretlak. Posolíme a dusíme s trochou vody.
  3. Keď bude zelenina udusená, pridáme cviklu, zemiaky, zalejeme vriacou vodou a varíme, kým zelenina nezmäkne. Na záver dochutíme šťavou z kyslej kapusty.
  4. Podávame s lyžicou kyslej smotany.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu