Červená a zelená sú farbou Vianoc

26. októbra 2020
Červená a zelená. Stačí obrus v jednej z týchto farieb, prípadne ich kombinácia.

V dnešnej dobe už neplatí, že by existoval jediný trend vo vianočnej výzdobe a všetky ostatné by boli out. Jeden rok môžete mať Vianoce dozlata, druhý rok dobiela, ďalší zasa farebné či s flitrami…

Ak však uprednostňujete pocit tepla a skôr tradičnejšie poňatie sviatkov, môžete tento rok siahnuť po horúcej červenej. Inšpirujte sa našimi tipmi a vaša vianočná výzdoba bude naozaj čarovná.

Čeveno-zelený stromček

Základom vašej vianočnej výzdoby je, samozrejme, vždy stromček. Ak budete svoju výzdobu ladiť dočervena, zvoľte viacero typov vianočných gúľ. To znamená rôzne veľkosti, štruktúry i motívy. Ku guliam pridajte figúrky či hviezdičky s červeným prvkom. Takáto ozdoba váš stromček príjemne oživí.

Vianočný stromček s červenou výzdobou.
Vianočný stromček s červenou výzdobou.

Môžete si vyskúšať aj svoju šikovnosť a vyrobiť si ozdoby zo sušeného ovocia. K vašim červeným Vianociam sa budú hodiť sušené jabĺčka či sušený červený grep. Ako na to?

Ozdoby si môžete vyrobiť aj zo sušených jabĺčok.
Ozdoby si môžete vyrobiť aj zo sušených jabĺčok.

Ovocie stačí pokrájať na tenké kolieska, ktoré poukladáte na papier na pečenie a necháte ich niekoľko dní sušiť na radiátore. Potom už len stačí zavesiť ich na nitku – a hotovo. Bonusom bude krásne rozvoňaný príbytok.

Gule nepatria len na stromček

A platí to aj o iných vianočných ozdobách. Skúste popustiť uzdu svojej fantázii a dekorujte priestory vo svojej domácnosti. Napríklad skrinku v predsieni či v obývačke krásne doladí váza, do ktorej poukladáte vianočné gule či hviezdy.

Ešte ste o ničom takom nepočuli? Možno práve teraz je čas vyskúšať to. Vianočné dekorácie v skle či na kovovom podstavci vyzerajú úžasne. Ak pridáte zelenú vetvičku, efekt bude dokonalý.

Dekorácie typu ,,urob si sám”

Máme pre vás tip na dekorácie, pri ktorých výrobe sa zabavíte. Stačí sa len zamyslieť. Červená… Poobzerajte sa okolo seba, príroda (a špajza) vám v tomto ročnom období ponúkajú veľa inšpirácie. Šípky. Červené jabĺčka z jesene… Šípky aj s konárikom môžete vložiť do malej vázy spolu s vetvičkami alebo položiť na stôl ako súčasť prestierania. Červené jablká zasa krásne ukážu v mise.

Miestnosť vám rozvoňajú kúsky škorice.
Miestnosť vám rozvoňajú kúsky škorice.

Nebojte sa k nim pridať šišky a vetvičky či oriešky. Miestnosť vám rozvoňajú kúsky škorice. Zelený obrus pod takúto misu bude výborná voľba.

Jedáleň

Prestieranie v duchu červeno-zelenej vyzerá úžasne. Stačí obrus v jednej z týchto farieb, prípadne ich kombinácia.

Červená a zelená.  Stačí obrus v jednej z týchto farieb, prípadne ich kombinácia.
Červená a zelená. Stačí obrus v jednej z týchto farieb, prípadne ich kombinácia.

Siahnite po riade, ktorý príliš nekontrastuje, a teda po čisto bielom, prípadne po rastlinnom vzore.

Zimné a vianočné prestieranie.
Zimné a vianočné prestieranie.

Na stôl môžete poukladať dekorácie spomenuté vyššie, k tomu pridajte viac druhov ovocia, aby stôl pôsobil bohato. Sem-tam pomedzi taniere rozsypte drobné šípky. Atmosféru doladia sviečky vo vianočných svietnikoch. Sviečky zvoľte, ako inak, červené.

V objatí červenej a zelenej

V dekorovaní môžete pokračovať aj pri svojich sedačkách a pohovke. A toto dekorovanie bude o dekách. Bude to teda také deko-vanie.

Dekorujte aj dekami.
Dekorujte aj dekami.

Doprajte svojej obývačke príjemný vzhľad a sebe pocit tepla a mäkkosti. Siahnite po dekách v zelenej a červenej, ak nájdete károvanú, neváhajte. Deky môžete len tak voľne prevesiť cez operadlo či opierku na ruku a v prípade potreby po nich siahnuť. Do rovnakých tónov laďte aj vankúše.

Červeno-zelená vianočná spálňa.
Červeno-zelená vianočná spálňa.

Takéto funkčné dekorovanie, vlastne deko-vanie, môžete preniesť aj do svojej spálne. Deky vás príjemne zahrejú a bude pekné prebúdzať sa vo farbách Vianoc. Pridajte na (via)nočný stolík zopár vetvičiek či šišky v červenej miske, a efekt bude stáť za to.

1/1
Zavrieť reklamu