Galaxy ponúka detské bicykle s novými rámami pre rok 2020

Detský bicykel Galaxy Neptun 20

Galaxy pravidelne inovuje svoje modely v ponuke a inak tomu nie je ani u detských bicyklov. Možnosť modernizovať rám býva vždy k úžitku, pretože zaradenie nových technologií spracovania môže priniesť nižšiu váhu, ale aj pevnejšie spoje.

Poďme se pozriet, ako sa značka z Písku s novými výzvami popasovala.

Bicykle pre najmenších

Nezapočítavame roztomilé odrážadlo Kosmík 12″, ale klasické šlapacie koleso 16″, ktoré na deti v tomto prípade čakajú s balančnými kolieskami, krytom reťazu a odrazkami.

Detské bicykle Galaxy pre najmenších aj s pomocnými kolieskami
Detské bicykle Galaxy pre najmenších aj s pomocnými kolieskami

Výber začína hneď pomerne pestro. Buď pre potomka zvolíte chlapčenský Mars alebo dievčenský Mira. Osadenie sa potom líši minimálne, vo všetkých prípadoch majú bicykle „véčka“ vpredu a zadnú brzdu vyriešenú klasickým torpédom.

Začínáme s prehadzovačkou

Prehadzovačka sa obecne začíná montovať na patku rámu pre 20″ koleso a nie je tomu inak ani u nových detských Galaxy. Novým rámom sa pyšní na seba model Neptun.

Detský bicykel Galaxy Neptun 20
Detský bicykel Galaxy Neptun 20

Dievčenskú variantu zastupuje dvadsaťpalcová Ida. Nízky rám môže byť povedomý z predchádzajúceho ročníku. Presne tak – tu se zmenila len ponuka farebných variant po vzore všetkých nových Galaxy.

Takzvané „dvadsiatky“ nemajú veľký priestor pre experimentovanie, čo sa osadenia týka. Roky slúži pre najmenšie detské bicykle rada prehadzovačiek Shimano FT-35 so šiestimi rýchlosťmi, radenými z riadítok otočným Shimanom Revoshift. Ide o spoľahlivú kombináciu s minimálnou potrebou údržby. Veľké zásahy pre zriaďovanie nevyžadujú ani ráfkové brzdy Nexelo a ďalším odolným komponentom sú kľuky Prowheel.

Novinky Ruby a Aries doplní ľahučký Kentaur

A sme na exkurzii medzi dvadsaťštvorkovými bicyklami. Obľúbená kategória sa naďalej snaží zmazať maximum rozdielov medzi detským a dospelým bicyklom, čo je vidieť aj z proporcií jednotlivých rámov.

Rovné horné rámové trúbky už kompletne nahradili prehnuté profily pre zväčšenie priestoru k manipulácii, nasadanie a zosadanie. So starou verziou rámu ľahko zaostávali modely Ruby a Aries, ale pre rok 2020 deficit zmazali. Úplnou novinkou je potom model Kentaur, pomyselný vrchol ponuky. Ten pre dosiahnutie maximálne nízkej váhy robí všetko – rám aj vidlica sú z hliníkovej zliatiny, moc nepridáva ani 1×9 radenie Shimano Acera a zapletené kolesá Nexelo s plášťmi Kenda. Ostatné modely v ponuke 24″ predstavujú hlavne voľnosť výberu.

Môžete zvoliť základné oceľové prevedenia, (Ruby, Aries) alebo naopak maximálne „nabité“ hliníkové Pavo s odpruženou vidlicou SR Suntour a presmykačom, vďaka ktorému sa počet prevodov navýšil na celých 21. Záleží tak len na vás, aká špecifikácia bude pre vaše detičky a ich hry vhodnejšia. Lepšie osadený alebo skôr poriadne byteľný bicykel? Na takéto otázky Galaxy zvláda odpovedať.

Vesna, Merkur a Orbit pre väčšie deti

Ponuku doslova detských modelov zakončujú tri horské bicykle na ráfkoch o priemere 26″. Galaxy hlási skladom dámsku „dvadsťšestku“ Vesna, známy model už z predchádzajúceho roku a po novom taktiež v tyrkysovej alebo bielej farbe. Vesna prenáša všetky prvky dospelých modelov – však im nie je ďaleko. Nechýba odpružená vidlica SR Suntour, pohon od Shimana či plášte Kenda. Podobne koncipovaný je model Merkur, jeden z mála bicyklov, využívajúci stávajúci rámový základ z predchádzajúceho roku. Ale aj tu je novinka – Merkur prichádza v novom, zelenom sfarbení svojho duralového rámu, ale aj detailov v mene rovnako farebných polepov na odpruženej vidlici či ráfkoch.

Galaxy Orbit je naopak maximálne odľahčený a zastáva jednoduchosť užívania – nepotrebuje presmykač ani odpruženú vidlicu a rám je z ľahkej hliníkovej zliatiny.

Jedná sa tak o skvelo ovladateľný a ľahký bicykel, ktorý dá svojmu malému majiteľovi veľký priestor pre správne návyky a vhodnú jazdnú techniku. Väčšina detských bicyklov z článku je už na predaj teraz, ďalšie prídu do obchodov v priebehu roku. Takže pokiaľ ešte váhate, môže byť nový Galaxy zaujímavou voľbou, a to nielen cenovo.

Ďalšie informácie nájdete na www.galaxy-bike.cz.

1/1
Zavrieť reklamu