Zima v srdci Slovenska

Horehronie zima

Lyžiarske strediská, bežecké trate a prechádzky v prírode Nízkych Tatier, to je dokonalý relax v lone prírody. Podporte domáci cestovný ruch a zažite rozprávkovú zimu na Horehroní v kraji „za horami, za dolami“.

Pokiaľ preferujete aktívne zimné športy, nebudete sklamaní, na Horehroní si totiž môžete vybrať zo štyroch lyžiarskych stredísk.

Najväčšie lyžiarske stredisko Jasná v pohorí Nízke Tatry ohuruje svojimi štyridsiatimi zjazdovkami s dĺžkou približne päťdesiat kilometrov.
Lyžiarske stredisko rozprestierajúce sa na južnej strane Nízkych Tatier v obci Mýto pod Ďumbierom Mýto ski & bike centrum je tým správnym výberom pre začínajúcich, no i skúsených lyžiarov.

Táto zjazdovka je od jari do jesene premenená na multifunkčný bikepark
kopec s viac než deviatimi zjazdnými traťami s pumptrackom a summer
tubingom.

V rodinnom lyžiarskom stredisku Ski Tále pod Chopkom nájdete nielen večerné lyžovanie, ale i prvú bežeckú trať s umelým osvetlením dlhú štyri kilometre nachádzajúcu sa na neďalekom golfovom ihrisku Gray Bear. V obci Bystrá je rovnako i informačné centrum, kde môžete kúpou produktov označených značkou kvality „regionálny produkt Horehronie“ podporiť miestnych výrobcov.

Skibusom zadarmo

V obci Telgárt, ktorá je situovaná pod najnavštevovanejším vrchom Horehronia – Kráľovou hoľou, sa nachádza stredisko Ski Telgárt. Dobre vybavené stredisko v kombinácii s pozoruhodnou tradičnou kultúrou obce sa postará o zimnú dovolenku tým, ktorí si chcú vychutnať čaro zimy v tomto kúte Horehronia.

V neďalekej obci Šumiac si môžete požičať horský e-bike s hrotmi a zjazdiť tak najvyšší dostupný cyklobod na Slovensku Kráľovu hoľu i v zime či pozrieť si súkromné múzeum zvoncov a spiežovcov pána Mikuláša Gigaca.

Počas zimných prázdnin a víkendov vám bude už tradične k dispozícii náš horehronský skibus aj pre bežkárov, ktorým sa bezpečne, pohodlne a najmä ekologicky dostanete na vami vybrané zjazdovky. Nezabudnite, že s našou regionálnou horehronskou zľavovou kartou – Horehronie card, ktorú si môžete zvýhodnene zakúpiť v infocentrách, partnerských ubytovacích zariadeniach alebo online na webe card.horehronie.sk je doprava skibusom v zime úplne zadarmo.

S teplým čajom v ruke

Bežecké lyžovanie je na Horehroní natoľko obľúbené, že sa tu nachádza vyše tridsať kilometrov upravených tratí. Bežkami sa dostanete napríklad z obce Šumiac k Chamkovej stodole, ikonickej chalupe, ktorá v sebe uchováva miznúce prvky tradičného staviteľstva.

Sklamaní neodídu ani skialpinisti, ideálne podmienky ponúka Skialpinistický areál Chopok, Skialpinistický areál Kráľova hoľa alebo snehom zasypané svahy Čertovice, ktoré môžete navštíviť od 15. decembra do 30. apríla.

Zima na Horehroní
Zima na Horehroní

Pokiaľ si chcete vychutnať čaro zasneženej krajiny, navštívte Vydrovskú dolinu v obci Čierny Balog, ktorou sa môžete pokochať z teplého vagónika ťahaného historickou parnou lokomotívou Čiernohronskej železnice.
Prechádzky sú najkrajšie, keď im dáte dobrý cieľ. Môže ním byť horská turistická Dedečkova chata neďaleko Mýto ski & bike centra, kde sa môžete
zahriať pri teplom čaji a chutnom jedle či zoznámiť sa s históriou Horehronia priamo v meste Brezno počas komentovaných prehliadok múzea a zvonice.

Zábava na zasnežených svahoch

Pravú zimnú zábavu zaručia Medzinárodné preteky v krňačkách organizované na juhu Chopku. Príďte sa pozrieť na drevené „rohaté“ sane zhotovené bez jediného železného klinca. Či už ako diváci alebo súťažiaci, nenechajte si ujsť atmosféru neobyčajných pretekov sprevádzaných ľudovou hudbou, folklórnymi skupinami a ochutnávkami lokálnych
špecialít.

Zimné podujatie Krojovka na svahu v lyžiarskom stredisku Mýto ski & bike prezentuje návštevníkom fragmenty tradičnej kultúry v podobe hudobných,
tanečných a speváckych prejavov Horehronia.

Nechýbajú scénické predstavenia, interaktívna škola ľudového tanca a spevu a ochutnávka tradičných jedál. Dovolenka na Slovensku, to sú miesta,
kde sa cítime nielen v bezpečí a v pohodlí, ale i rovnako voľne a šťastne. Región Horehronie – Raj v Tatrách vám prinesie rozhodne viac než len to!

1/1
Zavrieť reklamu