Najdôležitejšia je prevencia. Ako sa chrániť pred COVID-19? Pomoc máme možno pred očami.

30. marca 2021

Preukáže sa patentovaná látka ako prírodný „liek“ na pomoc pacientom COVID – 19? Po známych testoch veterinárneho lieku Ivermektín, okolo ktorého bol od začiatku veľký rozruch, a ktorý obstojne nepotvrdil svoju účinnosť, tu máme sľubnú látku, dokonca na prírodnej báze, ktorá by nám mohla pomôcť.

Hovorí sa, že gram prevencie je lepší ako kilogram liekov. A keďže na ochorenie COVID-19 ešte nemáme vyvinutý liek, tak je prevencia asi tou najsilnejšou zbraňou.

Všetci vieme, že COVID-19 je vážne ochorenie, že je to vírus, ktorý sa ľahko prenáša kvapôčkami pri kašli, kýchaní či rozprávaní alebo dokonca cez kontaminované predmety. Nechceme strašiť, no nie je úplne isté, aký priebeh bude mať ochorenie u každého jedinca.

Ako skúšame liečiť

V súčasnosti sa na liečbu COVID-19 skúšajú rôzne metódy. Je to liečba antivirotikami (Isoprinosine), antiparazitikami (Ivermectin) či symptomatickou liečbou použitím ďalších druhov liekov.

Nevýhodou liekov je, že mnohé majú nežiaduce účinky.

Najčastejšie antibiotiká, ktoré narúšajú črevnú mikroflóru, spôsobujú alergie, rezistenciu baktérií, hnačky, a to sme zďaleka nespomenuli všetko.

Prevencia

Svet sa netočí len podľa nás a niekedy jednoducho neovplyvníme vonkajšie okolnosti. Jediné, čo môžeme ovplyvniť, sme my samy. Neovplyvníme, či sa okolo nás šíri chrípka, korona alebo jej 5 nových mutácií. Môžeme však zmeniť seba – zvnútra a byť samy pripravení zvládať vonkajšie vplyvy čo najlepšie. Môžeme byť silnejší, zdravší, a lepšie pripravení zvládnuť akúkoľvek chorobu.

Korona. Foto? Shutterstock
Vonkajšie prostredie ovplyvniť nedokážeme, ale ovplyvníme to, aký silný je náš organizmus zvnútra. Foto: Shutterstock

Ako prevencia proti koronavírusu sa využívajú najmä vitamín C a D, minerálne látky zinok a selén, beta-glukány, kolostrum a iné.

Na regáloch lekární sa však vyskytuje aj jeden nie až taký známy prípravok, ktorý sa volá InoCellTM.

Ako funguje InoCellTM v organizme u ľudí nakazených COVID-19?

InoCellTM je zmes vysoko účinných látok, ktorá bola špeciálne skombinovaná na základe výsledkov vedeckých výskumov a neskôr patentovaná. Jej najväčším benefitom je zaručene podpora NK- buniek (natural killer cells- prirodzene zabíjačských buniek), teda bielych krviniek, ktoré dokážu samostatne označiť a zničiť vírusom infikované bunky. Po rozpoznaní patogénu v tele dokážu expandovať a vytvárať pamäťové bunky.

InoCellTM je zmes, ktorá funguje vďaka dokonalej kombinácii zložiek, ktoré spolu pôsobia. Foto: zdroj zo stránky barnys.sk
InoCellTM je zmes, ktorá funguje vďaka dokonalej kombinácii zložiek, ktoré spolu pôsobia. Foto: zdroj zo stránky barnys.sk

Poďme sa stručne pozrieť na to, ktoré látky v prípravku, za ktorým stojí 20-ročný výskum, tvoria túto mega-účinnú kombináciu:

Inozitol alebo vitamín B8

Táto životne dôležitá látka je súčasťou našich bunkových membrán a má celý rad dôležitých funkcií. Pomáha rozpúšťať tuky, a tiež zlepšuje metabolizmus cholesterolu. Áno, dá sa nájsť aj v potravinách. Sú to napríklad strukoviny, ryža, sója, zelenina, ovocie (grepy, hrozno), orechy, mlieko, vnútornosti a mäso, avšak má to háčik.

IP6 alebo kyselina fytová

IP(inozitolhexafosfát) je prírodný vitamín, ktorý je podobný inozitolu. Možno ho poznáte ako kyselinu fytovú, ktorá je najrozšírenejším inozitol-fosfátom na Zemi. Je nevyhnutná pri tvorbe lipidovej dvojvrstvy bunkových membrán a dôležitá ako výživa mozgových buniek. Významný efekt má práve kombinácia inozitolu s IP6.

Inozitol a kyseliny fytová sa síce nachádzajú v potravinách, ale samé o sebe nie sú zďaleka také účinné. K ich využitiu prispieva aj vápnik a horčík. Foto: Shutterstock
Inozitol a kyseliny fytová sa síce nachádzajú v potravinách, ale samé o sebe nie sú zďaleka také účinné. K ich využitiu prispieva aj vápnik a horčík. Foto: Shutterstock

Vápnik a horčík

Minerály vápnik a horčík sa v lieku nachádzajú v podobe biokomplexov.

Ich pridaním je tento komplex omnoho účinnejší a stihne sa absorbovať rýchlejšie, ako by mohlo prísť k jeho degradácii enzýmom nazývaným fytáza v čreve. Práve fytáza je dôvod, prečo nemáme úžitok z IP6 prijatého zo stravy s vysokým obsahom vlákniny.

Vitamín C a selén

Pre efektívnejšie pôsobenie na imunitný systém bol do patentom chránenej zmesi pridaný aj vitamín C a minerálna látka selén. Oba antioxidanty prispievajú k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

Patentovaná zmes nie je užitočná iba ako prevencia vírusových ochorení, ale aj ako ochrana pred civilizačnými ochoreniami.

Nie je to taký obyčajný liek…

Veľké množstvo klinických dát realizovaných in vitro aj in vivo (v prirodzenom prostredí aj v laboratóriu) dokázalo, že kombinácia inozitolu a inozitolhexafosfátu má široké spektrum protinádorových a imunitu stimulujúcich účinkov.

Účinná zmes vitamínov a minerálov je prevenciou nielen pred vírusmi, ale aj pred civilizačnými chorobami. Foto: Shutterstock
Účinná zmes vitamínov a minerálov je prevenciou nielen pred vírusmi, ale aj pred civilizačnými chorobami. Foto: Shutterstock

Zo základných výskumov je známe, že všetky bunky u cicavcov obsahujú inozitol a jeho deriváty IP1 – IP6. Obsah týchto látok je pre ŽIVOT bunky nevyhnutný, lebo práve tieto látky sa spolupodieľajú na prenose dôležitých signálov a informácií (vnútrobunkový informačný systém).

Inozitol a IP6 by sme na základe doterajších vedecky podložených zistení mohli považovať za látky, ktoré sú dôležitým faktorom pre zdravú DNA a môžu významne prispieť k ochrane starnúcich buniek.

Stojí za tým rozsiahly výskum

Patentovaná zmes InoCell™ je výsledkom viac ako dvadsaťročnej vedeckej a výskumnej práce. Počas výskumov boli dokázané mnohé prospešné účinky v oblasti podpory činnosti pečeňových, nervových, pohlavných a mozgových buniek, ako aj vplyv na bunky imunitného systému a efektívneho doplnku medzi fázami onkologickej liečby.

InoCell™ Forte je produkt, ktorý poznajú najmä onkológovia (bol predstavený na Medzinárodnej konferencii na liečbu rakoviny v roku 2004 na Korfu) a imunológovia, keďže bol koncipovaný hlavne na základe výsledkov výskumnej práce profesora Abul Kalam M. Shamsuddina. Práve on a jeho vedecký tím patrili medzi priekopníkov, ktorí robili výskumy s kombináciou látok: inozitol a IP6

Počas ostatných cca. 30 rokov sa zistilo veľa zaujímavých výsledkov z oblasti pôsobenia tejto spomínanej dvojkombinácie látok na jednotlivé tkanivá (orgány) ľudského tela. Okrem protinádorovej účinnosti inozitol a IP6 majú vplyv aj na aktiváciu NK-buniek imunitného systému a na proces apoptózy.

Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu