Kúpeľňa ako oáza pokoja a oddychu

26. apríla 2021
Kúpeľňa snov

Nie je lepší pocit, ako sa po dlhom dni v práci zatvoriť v kúpeľni a dopriať si pár chvíľ len pre seba. Bola by škoda, keby sme rýchlo vybavili len to najnutnejšie a nevyužili potenciál, ktorý nám kúpeľňa poskytuje.

Aby sa nám v kúpeľni dobre relaxovalo a mohli sme si dopriať trochu domáceho wellnessu, je potrebné vytvoriť si prostredie, v ktorom sa budeme cítiť harmonicky. Preto sa pri zariaďovaní kúpeľne neobmedzujte len na to najnutnejšie vybavenie.

Hrejivé drevo

Do kúpeľne spravidla vyberáme materiály, ako napríklad keramiku, nerez, sklo či cementovú stierku, ktoré skvele odolávajú vode. Avšak samotné pôsobia veľmi stroho a chladne. Na tomto mieste sa nám nebude chcieť príliš dlho zostávať. Skvelý spôsob, ako vytvoriť z kúpeľne hrejivú oázu, sú detaily a doplnky z dreva. Drevené stojany, koše na bielizeň, úložné boxy, ale aj bambusové kefy na telo či polička na vaňu, to všetko urobí v priestore veľké zmeny. Keď to ešte doplníme textilom a drobnosťami v pastelových odtieňoch, získame mimoriadne príjemné prostredie pre relax.

Kúpeľňa snov
Kúpeľňa snov

Textil vytvára domov

Uteráky, osušky, ale aj predložky alebo sprchové závesy sú v kúpeľni hlavným zdrojom útulnosti. Okrem už spomínaných pastelových odtieňov si môžeme pomôcť aj zaujímavými motívmi. Za závesom napodobňujúcim exotické kvety si budeme pripadať ako pri vodopáde na niektorom z tropických ostrovov. Motív Budhu alebo mandaly zase navodí zenový pokoj, a tak sa môžeme nerušene oddávať meditácii. V oboch prípadoch bude zaujímavé, keď celkový dojem doplníme prírodnou dekoráciou v podobe pekných kamienkov, ktoré sme našli na prechádzke alebo si ich priviezli z dovolenky.

Poriadok a harmónia

Udržať poriadok v kúpeľni je dôležité.
Udržať poriadok v kúpeľni je dôležité.

Určite by sa nám ťažko podarilo naladiť na vlnu relaxu, ak by sa okolo nás povaľovali neupratané veci. Udržať poriadok v kúpeľni je obzvlášť zložité, ale o to viac dôležité, pretože ide väčšinou o malú miestnosť. Preto je dobré si okrem praktických skriniek do kúpeľne zaobstarať rôzne boxy, lavice alebo stoličky s vnútorným priestorom či úložné vaky a koše. Keď to bude navyše spolu dokonale ladiť, budeme mať z výsledku dvojnásobnú radosť. Harmonické prostredie navyše znásobí aj účinok našej relaxácie.

Skrášľujúce prvky

Kúpeľňu si môžeme zariadiť množstvom vecí, ktoré pôsobia ako dekorácia, ale zároveň plnia praktickú funkciu. Či už sú to doplnky v podobe kelímkov na kefky, dávkovačov mydla, alebo košíky na kozmetiku či stolička na odkladanie uterákov, všetky tieto kúsky dodajú výslednému efektu bodku dokonalosti. Krásne tiež vyzerajú pekné dizajnové obaly s krémami, soľou do kúpeľa či parfumy.

Nebojte sa k tejto miestnosti pristupovať ako ku každej inej. Ak máte v kúpeľni okno, môžete použiť ako dekoráciu dokonca aj izbové rastliny, ktoré majú rady vzdušnú vlhkosť. Samotné chvíle relaxu si potom nezabudnite spríjemniť sviečkami a aromalampou s vonnými olejmi. Odteraz už budete odchádzať zo svojej kúpeľne ako znovuzrodení!

Môžete sem pridať aromalampu s vonnými olejmi.
Môžete sem pridať aromalampu s vonnými olejmi.

Náš tip:

Relaxačné sviečky s vôňou levandule a antistresovými účinkami si môžete vyrobiť aj doma. Je to jednoduché! Návod nájdete na www.moebelix.sk

1/1
Zavrieť reklamu