Na kávu do obývačky? Tipy od kávičkárov na domácu výbavu.

9. mája 2021

Káva je bezpochyby najpopulárnejším nápojom ľudstva naprieč celou našou planétou a niet sa čomu čudovať. Tento voňavý životabudič v sebe skrýva množstvo energie, antioxidantov a prospešných živín, ktoré vás nabijú energiou, pomôžu vám spaľovať tuky a zlepšovať fyzickú výkonnosť.

Ak teda máte radi jej chuť a tolerujete kofeín, dopriať si šálku, či viac denne môže byť prospešné pre vaše telo aj myseľ. Káva totiž zlepšuje náladu aj rôzne aspekty mozgových funkcií.

Ak však milujete vôňu, skúmate chuť a vyžívate sa v jej príprave, stal sa z vás skutočný kávičkár, a to je už potom úplne iná káva.

Svet kávičkárov je obzvlášť v posledných mesiacoch ťažký. Ponuka kávy sa z namakaných presso strojov v kaviarňach a business centrách obmedzila na domácu výbavičku, ktorá nie vždy spĺňa to, na čo ste boli zvyknutí v práci, či vo vašej obľúbenej kaviarni. Ranná káva obohatená talianskym dizajnom z dielne kultovej značky Alessi sa k tomu ale rozhodne približuje.

S odkazom na stredomorské tradície

Absolútne tradičná Moka od Alessi vám ponúka dokonalú chuť vašej obľúbenej kávy tak, ako ju poznali obyvatelia stredomoria kedysi, a ako ju vďaka jej výnimočnosti poznajú aj dnes. Kanvica na moka kávu,ktorá si užíva priazne celých generácií sa vďaka talianskemu dizajnu dostala aj do našich kuchýň a robí tam skutočne dobrú robotu.

Tradičná moka kanvica z dielne talianskych dizajnérov Alessi.
Tradičná moka kanvica z dielne talianskych dizajnérov Alessi.

Ak by ste však potrebovali o niečo inovatívnejšiu klasiku napríklad s indukciou, je tu ešte Pulcina. Moka kanvica, ktorá vznikla spoluprácou Alessi so známou talianskou značkou kávy illy. Títo dvaja si dali skutočne záležať a výrobe kanvice predchádzala rozsiahla štúdia. Jej výsledkom je futuristická kanvica na kávu so špeciálnym bojlerom, ktorý prestane vydávať kávu tesne predtým, ako získa horkú chuť, čím zabezpečí jej plnú chuť a bohatú arómu.

Inovatívna Plissé kanvica s indukčným podstavcom od Alessi
Inovatívna Plissé kanvica s indukčným podstavcom od Alessi

Občas sa stáva, že rannú kávu nestihnete, alebo vás čaká rozsiahla zápcha cestou do práce a vtedy sa treba pripraviť. Akokoľvek vašu rannú dávku kávy vyrobíte, na cestu ju v šálke vziať nemôžte. A na také situácie mysleli dizajnéri v dánskom ateliéri Eva Solo, ktorí navrhli termohrnček na cesty Urban To Go Cup. Minimalistický prenosný termo hrnček otvárateľný jednou rukou. Takže ľavou šoférujete, pravou pijete kávičku. Alebo naopak.

Káva na “škandinávsky spôsob” v cestovnom hrnčeku nielen pre zaneprázdnených.

Ľadová smršť plná kofeínu a inovácií

Leto je špeciálne obdobie, kedy je aj tá najlahodnejšia káva príliš horúca. Sú veci medzi nebom a zemou a tam niekde sú aj chute zarytého kávičkára. Leto je proste leto. A káva v lete môže, občas priam musí, byť aj studená. Nie nehovoríme o ľadovej káve plnej vanilkovej zmrzliny na terase miestneho podniku. Hovoríme o kvalitnej Cold Brew, takej silnej, že vaše zvysly prebudí aj zopár kvapiek tohto lahodného moku.

Cold Brew je metóda, kedy jednoducho povedané káva prekvapkáva cez ľad tak pomaly, že ju musíte chystať deň vopred. To však pravého kávičkára nijako neodradí, práve naopak. Cold Brew je letná výzva a čím viac extra strong kávy nakvapkáte, tým väčšieho uznania sa vám v kruhu rovnako postihnutých kolegov dostane. Aj keď len na diaľku. Tak ako chlapci z nemeckej Tradeny, ktorí vo svete IT biznisu a práva potrebovali skutočnú vzpruhu. A tak vymysleli Dripster. Kompaktný Cold Brew prekvapkávací kávovar, ktorý je určený tým najväčším fajnšmekrom a dráčom.

Hipsterský kávovar na osem? Dripster!
Hipsterský kávovar na osem? Dripster!

Vraví sa, to najlepšie na koniec, no v tomto prípade skôr hovoríme o novom začiatku. GINA od Goat Story je totiž kávovar budúcnosti. Tradícia spojená s inováciami, smart riešenie pre tri druhy dokonalej kávy. Mobilná aplikácia spojená s kávovarom vyrobeného z luxusných materiálov, ktorý vyzerá ako malé inteligentné laboratórium, ktoré vám na počkanie vyrobí absolútne dokonalú prekvapkávanú, zalievanú či Cold Brew kávu. Pri tej tretej si počkáte zrejme dlhšie, no výsledok je rozhodne osviežujúci. V každom prípade, dámy a páni, GINA je budúcnosť kávičkárov.

Akúkoľvek kávu obľubujete, kedykoľvek ju pijete, káva je to, čo nás spája. A preto si ju vzájomne ponúkame zas a znova. Moka, espresso či cold brew výbavičku nájdete na coolberry.sk.

Foto: Coolberry.sk

1/1
Zavrieť reklamu