Karpathos, Grécko: Sezóna sa otvára už 15. mája 2021!

14. mája 2021

Sezóna 2021 začína a brány stanice Meltemi Karpathos sa otvárajú už 15. mája! Grécko oznámilo, že od 14. mája otvára hranice a celú krajinu pre turistov.

Aktuálna situácia

Od 19.04. do 14.05. je prechodné obdobie, kedy sa postupne začnú otvárať prevádzky, je zrušená karanténa a postupne sa pripravuje celá krajina na leto a turistov. Grécko zvládlo covid krízu nadpriemerene dobre, a vakcinácia napreduje tiež veľmi rýchlo. Do otvorenia krajiny by mali byť všetci obyvatelia Karpathosu zaočkovaní.

Samozrejme, že budú platiť určité pravidlá pre vstup do Grécka. Tie sú pravidelne aktualizované na stránke: travel.gov.gr/#/ Čoskoro, bude oznámené, aké sú povinnosti návštevníkov po 15. máji.

Windsurfing na Karpathose

Karpathos patrí medzi najvetrenejšie miesta v Európe počas leta a patrí medzi obľúbené destinácie windsurferov.

Windsurfingový spot sa skladá z troch zátok: Chicken Bay, Gun Bay a Devil’s Bay. Meltemi Windsurfing Karpathos má svoje dve stanice práve v dvoch z nich: Chicken Bay a Devil’s Bay.

Chicken Bay je ako vystrihnutá z Karibiku. Piesková tyrkysová zátoka, s plytkým dnom ponúka ideálne podmienky na učenie začiatočníkov a pokročilých. V plytkej zátoke, absolútne bez vĺn, zvládnu začiatočníci jazdiť tam a späť už prvý deň, a inde tažko naučiteľný vodný štart tu zvládnete v rekordnom čase.

Devil’s Bay má naopak ideálne podmienky pre pokročilých. Tu je potrebné ovládať vodný štart, jazdu v pútkach a trapéze, vedieť dobre stúpať a udržať si výšku. Ked toto zvládate, je to pre vás raj. Vietor tu fúka od rána do večera, stanica je priamo na pláži, takže žiadne dlhé nosenie vybavenia na vodu, a vietor fúka hneď pri brehu, takže žiadne „kačenkovanie“ do vetra.

V roku 2018 prebralo Meltemi Windsurfing pôvodnú stanicu Chris Schill. Odvtedy sa veľa zmenilo.

Meltemi vedú dvaja slováci Vanda a Michal. Obdive stanice prešli úplnou rekonštrukciou.

Pribudli nové drevené pergoly na materiál, nové chillout miesta v závetrí a s výhľadom, nové prezliekárne a sprchy, obnovilo sa vybavenie a tiež bezpečnosť na vode s novým motorákom a baywatch vežou.

Chicken Bay station

Devil’s Bay station

Priame lety

Priame lety sú naplánované z Viedne, Prahy, Budapešti, Mníchova, Dusseldorfu a dalších európskych miest. Kompletný zoznam priamych letov nájdete na Meltemi webe.

Všetky infomácie o Karpathose a Meltemi Windsurfing nájdete na Meltemi webe.

Tento rok organizujeme aj campy pre začiatočníkov a pokročilých v balíčku s letenkou z Prahy a s ubytovaním. Viac informácií na webe VIG Travel.

Ak by ste mali záujem o ubytovanie vo vilách priamo pri Meltemi stanici v Devil‘s Bay s najlepším výhľadom na spot, bývajte vo Wonder Wings Villas.

1/1
Zavrieť reklamu