Ochrana očí v lete: Slnečné okuliare nie sú všetko!

1. júla 2021

Ak spôsob, akým v lete chránite svoj zrak, začína aj končí tmavými sklami slnečných okuliarov, mali by ste vedieť, že nerobíte pre svoje oči dosť. Prečítajte si, na čo všetko si dať v horúcich letných mesiacoch pozor. Obzvlášť, ak radi športujete…

Obmedzte používanie kontaktných šošoviek

Pre ľudí, ktorí nosia okuliare, znie rada vyhnúť sa v lete šošovkám ako úplný paradox. Práve vtedy totiž hľadajú spôsoby, ako nosiť slnečné okuliare, či ako sa venovať aktivitám bez toho, aby ich obmedzovali rámy dioptrických okuliarov. No používanie šošoviek práve v letných mesiacoch nesie so sebou zvýšené riziko infekcií. Obzvlášť, ak ste športové typy a radi napríklad beháte, bicyklujete sa, či plávate, nečistoty (napríklad zrniečko piesku na pláži), ale aj pot vám môžu pri manipulácii s nimi spôsobiť nepríjemné zápaly oka, ktoré dokážu prerásť aj do väčších komplikácií.

Kontaktné šošovky môžu cez leto spôsobovať problémy, najmä pri plávaní a športovaní. Foto: Shutterstock
Kontaktné šošovky môžu cez leto spôsobovať problémy, najmä pri plávaní a športovaní. Foto: Shutterstock

Vhodné slnečné okuliare

Samozrejmosťou vo vašej letnej výbave by mali byť slnečné okuliare. Pri výbere kvalitných okuliarov dbajte hlavne na ich účel (či ich budete využívať na šport alebo bežné nosenie) a prispôsobte ich tvaru a veľkosti svojej tváre. Nie kvôli estetickým dôvodom, ale preto, aby okuliare skutočne slúžili svojmu účelu a zabránili dopadu nebezpečných lúčov na sietnicu vašich očí. Poradia vám napríklad v očnej optike iClinic alebo v optikách Siloe.

iClinic dopraje vašim očiam komfort

Ideálnym riešením pre vás môže byť bezbolestná laserová operácia očí v očnej klinike iClinic, ktorá vás definitívne zbaví dioptrií do blízka či do diaľky. Za posledné roky sa radí odbor oftalmológie medzi najviac rozvíjajúce sa medicínske odbory vôbec. Je to predovšetkým vďaka pokrokovému vývoju technológií, ktoré robia aj laserové zákroky dokonalo presnými, šetrnými a bezpečnými.

Mať dobrý zrak raz a navždy, viete si to predstaviť? Foto: Shutterstock

V súčasnosti patria laserové zákroky očí medzi úplne bežne vykonávané a sú veľmi pohodlnou cestou k výrazne lepšej kvalite života.

Zdajú sa vám laserové operácie očí drahé?

Cena zákroku je jednorazová záležitosť a na prvý pohľad sa preto môže zdať niekomu vysoká. Keď si však porovnáte, ako často si meníte napríklad rámy na okuliaroch, či sklá s rôznou povrchovou úpravou, vrátane servisu alebo ako často si kupujete kontaktné šošovky, vrátane roztokov, cena operácie očí je podstatne nižšia ako investícia do operácie.

Operácia očí je drahá, ale viete koľko úspor vám ušetrí, ak si nebudete celý život kupovať okuliare? Foto: Shutterstock
Operácia očí je drahá, ale viete koľko úspor vám ušetrí, ak si nebudete celý život kupovať okuliare? Foto: Shutterstock

Ak si zadáte na stránke www.iclinic.sk do Kalkulačky úspor svoj vek, odhadovanú výšku ročných nákladov na dioptrické okuliare či kontaktné šošovky (vrátane príslušenstva a servisu), možno vás prekvapí, koľko finančných prostriedkov môžete do svojej 60-tky ušetriť vďaka laserovej operácii očí.

Operácia dvoch očí za cenu jedného

V roku 2020 sa začalo nie len pre Slovensko, ale aj pre celý svet náročné obdobie. V iClinic sa snažia, aby ste v tom neboli sami. Očná klinika iClinic s ohľadom na negatívne dopady na príjmy mnohých ľudí v dôsledku pandémie koronavírusu pripravila mimoriadnu zľavu na vybrané laserové operácie, vďaka ktorým môžete sebe alebo svojim blízkym splniť sen o dokonalom zraku aj v tomto zložitom období. Operácie v tejto akcii sú realizované v rovnako vysokom štandarde, ako ostatné operačné zákroky, na ktoré sa aktuálna zľava nevzťahuje. Laserová operácia očí je teraz pre vás dostupná ešte viac, ako kedykoľvek predtým.

Táto akcia platí iba počas leta 2021. Jediné, čo musíte pre získanie tejto limitovanej zľavy spraviť, je ísť na stránku www.iclinic.sk a odoslať nezáväzný kontaktný formulár s heslom „LETO“. Samotnú operáciu so zľavou môžete podstúpiť až do 31. 12. 2021. Termín zákroku si určíte sami po dohode s očnou klinikou. Zákrok je možné zakúpiť si aj formou darčekového poukazu alebo na splátky.

V iCLINIC majú počas leta špeciálnu akciu na operáciu očí. Foto: Shutterstock

Prečo si vybrať očnú kliniku iClinic?

1/1
Zavrieť reklamu