V lete vytiahnite na bajk krátke cyklistické nohavice

Cyklistické nohavice sú základ. Mali by byť pohodlné, vyrobené z kvalitného materiálu a zároveň musia plniť svoju funkciu. Ak sú gate zlé, z výletu nebudete mať dobrý pocit a nepodáte ani dobrý výkon. Aké cyklistické nohavice si vybrať na letnú sezónu?

Cyklistické nohavice na leto? 

Našťastie, ani v cyklistike sa nemusíte držať jedného druhu. Je ich viac, čo však otvára brány nerozhodnosti. Môžete si vybrať krátke cyklistické nohavice, krátke cyklistické nohavice s trakmi, dámy si môžu vybrať aj z trojštvrťových. No a potom sú tu ešte voľné cyklistické nohavice pre jazdcov MTB. 

Cestná cyklistická klasika 

Najdôležitejšie je, vybrať si správne nohavice podľa štýlu cyklistiky. Pri cestnej cyklistike sú vhodné predovšetkým tie komfortnejšie. Pánske krátke cyklistické nohavice Castelli majú anatomický strih, čiže pri jazde na bajku perfektne sadnú. Sú vyrobené z Endurance Evolution materiálu, ktorý poskytuje optimálnu podporu svalstvu, čím sa zvýši váš výkon. 

Dámske cyklistické nohavice sú ešte pohodlnejšie. Sú vyrobené z mäkkej tkaniny, majú vysoký pás a KISS Air² Donna cyklovložku. Tieto atribúty z nich robia perfektné a pohodlné cyklistické kraťasy pre ženy vhodné aj na dlhé jazdy.

Ak vám tieto nad kolená krátke nohavice nesedia, môžete siahnuť po dlhšom variante. Dámske cyklistické trojštvrťové nohavice sú vyrobené z prémiovej látky, ušité v strihu, ktorý perfektne formuje postavu. Nohavice majú ukončovacie lemy a obľúbenú KISS Air² Donna vložku pre celodenný komfort. 

Castelli myslí aj na najmenších hrotičov a keďže ich telo je vo vývine, detské cyklistické nohavice by ste mali vyberať zodpovedne. Dbajte na materiály, odvetrávanie a určite na vnútornú vložku nohavíc.

Cyklistické nohavice s trakmi 

Na leto odporúčame aj cyklistické kraťasy s trakmi. Vyrábajú sa v rôznych dĺžkach a farbách takže je len na vás, aké si vyberiete. Pánske krátke cyklistické nohavice s trakmi značky Castelli sú vyrobené tak, aby zvládli všetko, čo od cyklonohavíc očakávate. Kvalitné tkaniny, vynikajúci strih, ploché švy, cyklovložka KISS Air² a ukončovacie lemy. Traky umožňujú pohodlné nosenie bez sťahovania v oblasti pásu.

Castelli pretekársky kit

Tieto cyklistické nohavice ocenia aj dámy. Vďaka trakom, ktoré sú ich súčasťou sa nohavice nesťahujú a držia všade tak, ako majú. Dámske krátke cyklistické nohavice s trakmi sú navrhnuté pre čo najlepší výkon. Vďaka starostlivému výberu látok a komponentov, na ktorých si dal výrobca záležať sú tieto nohavice extrémne komfortné, aj keď nemáte na drese pripnuté číslo.

V cyklistike platí, čím viac elastických dielov, tým lepšie oblečenie sadne k telu. Čím viac dielov, tým viac látka pruží vo viacerých smeroch. Vďaka trakom budú nohavice sedieť ako uliate. 

Zvoľte voľnosť 

Možno dáte prednosť voľnejším cyklo nohaviciam, ktoré vyzerajú ako klasické kraťasy. Tie sú väčšinou určené pre vyznávačov horskej cyklistiky. MTB krátke nohavice sú vyrobené z priedušného a veľmi pružného a ľahkého materiálu, aby vás neobmedzoval pri pohybe. Pre lepšie usadenie na tele majú tieto cyklo šortky elastický pás a sú vyrobené z materiálu odolného voči striekajúcej vode. 

Foto: bikeboard.at
Foto: bikeboard.at
Foto: bikeboard.at

Pre komfort počas jazdy sa voľné nohavice kombinujú s klasickými kraťasmi, alebo si môžete zvoliť špeciálne vnútorné nohavice s vložkou, aby bol zabezpečený komfort i počas dlhší výjazdov. Takéto nohavice sú vyrobené z ľahkého vzdušného materiálu. 

Foto: BBBcycling
Foto: BBBcycling
Foto: BBBcycling

Nebojte sa byť pri výbere cyklistických nohavíc nároční. V konečnom dôsledku nejde o to, ako vyzerajú, ale ako si plnia svoju funkčnosť. Vyberajte teda čo najideálnejší materiál, strih, dbajte na odvetrávanie či maličkosti ako sú vrecká. Vidíme sa na bajku! 

Foto: SKprofibike, BBBcycling, bikeboard.at

1/1
Zavrieť reklamu