Vo štvrtej tohtoročnej Pravdivej histórii sa dočítate…

13. augusta 2021

…že v antickom Grécku nebolo ničím nezvyčajným mať osobného trénera, ktorý dozeral nielen na fyzickú aktivitu, ale aj stravu svojho klienta.

Starovekí Gréci sa od ostatných národov líšili pravidelným pohybom, no nielen tým. Zaujímavé je aj to, že na prelome 5. a 4. storočia pred n. l. bolo v Grécku percentuálne viac gramotných ľudí ako v európskych štátoch pred príchodom 20. storočia. Grékom vďačíme za mnohé a ak ste si mysleli, že o nich viete všetko, a nič vás už neprekvapí, nechajte sa prekvapiť na strane 30.

Vo štvrtej Pravdivej histórii tohto roka sa ešte dočítate, ako dopadli slávni templárski rytieri, kto bola kabaretná umelkyňa Coccinelle, spoznáte desať najväčších zradcov v dejinách, prečítate si, prečo si Ravenna zaslúži, aby sa nazývala druhým Rímom, dozviete sa, aké dôsledky malo použitie chlóru v druhej bitke o Ypres, ako dopadla vzbura otrokov na Haiti, a mnoho iného.

Nech sa vám aj táto Pravdivá história dobre číta. 

K predplatnému časopisu Pravdivá história teraz získate zadarmo antibakteriálny sprej Manufaktura alebo kávu Julius Meinl k dvojročnému predplatnému. Objednávajte tu: www.sportmedia.sk

1/1
Zavrieť reklamu