Bezeckepotreby.sk predstavujú novinky

23. augusta 2021

Hoci sú jeseň a zima ešte skutočne ďaleko a na nás sa valí jedna vlna horúčav za druhou, BEZECKEPOTREBY si pre nás opäť pripravili to najlepšie z nových kolekcií známych bežeckých značiek. Vybrali sme pre vás šesť výborných kúskov, ktoré jednoznačne stoja za pozornosť.

ASICS Gel-Kayano 28

ASICS Gel Kayano 28

ASICS zase raz inovoval svoju vlajkovú loď menom Gel-Kayano 28. Značka je pri svojich generačných zmenách obzvlášť opatrná, ale pri aktuálnej novinke došlo k výrazným zmenám. A keďže ich je mnoho, vybrali sme pre vás tri, ktoré sú naozaj výnimočné a jednoducho ich musíme spomenúť.

Tou prvou je podrážka. Nová zmes je v trakcii naozaj skvelá, rozdiel oproti predošlej generácii je skutočne veľký a vďaka drážkam v smere bežeckého kroku výborne pracuje s efektivitou behu.

Druhou a asi tou najpodstatnejšou zmenou je medzipodrážka. Miera komfortu tlmenia je v kategórii pronačnej bežeckej obuvi naozaj výborná. Za všetkým hľadajte technológiu FlyteFoam, a to novinku prevzatú z modelu Novablast, FlyteFoam Blast. Porcia gélu ostala pekne viditeľná a o stabilitu sa fakt báť nemusíte. Trustic systém je zapracovaný v strede medzipodrážky a Dynamic Duomax je opäť väčší, čím výborne kompenzuje nižšiu mieru stability, ktorá je daná vyšším komfortom.

Poslednou zmenou prešiel zvršok po materiálovej aj po konštrukčnej stránke. Opäť dostanete viac miesta v oblasti palca, viac šírky pri metatarzoch a hlavne viac priedušnosti. U iných značiek budeme asi ťažko hľadať konkurenta tohto modelu, ktorý ponúka taký výborný koktail pohodlia a stability ako ASICS Gel-Kayano 28.

ASICS Gel-Kayano Lite 2

ASICS Gel Kayano Lite 2

Páči sa nám, že ASICS vníma potreby zákazníkov. Pri tréningovej bežeckej obuvi je ňou jednoznačne komfort. A práve preto prichádza verzia Gel-Kayano Lite 2.

Ak sa pýtate prečo rovno druhá generácia Kayano Lite a kde je vlastne prvá generácia, odpoveď je jednoduchá. ASICS sa rozhodol, že k nám do Európy dorazí až Kayano Lite 2. Po otestovaní Lite 2 sme však sklamaní. Sklamaní z toho, že k nám nedorazila aj prvá generácia. Lebo ak bola aspoň trochu taká dobrá ako tá nová, som presvedčený, že sme prišli o veľa.

Tlmenie je jedna báseň. Predstavte si „bežnú“ verziu Gel-Kayano 28. Pohodlný zvršok, výborná stabilita a naozaj skvelé tlmenie, ktoré je však nič oproti Kayano Lite 2. Je ho jednoducho cítiť pri každom jednom kroku.

V prípade, že ste chceli presedlať na inú značku a skúsiť niečo mäkšie, nemusíte to robiť. Skúste Gel-Kayano Lite 2.

Hoka Clifton 8

Hoka Clifton 8

Na prvý pohľad sa môže zdať, že to vlastne ani nemusí byť nová generácia Cliftonu. Kto čakal razantné zmeny, mohol ostať sklamaný. Ale povedzme si na rovinu… Clifton predsa musí ostať Cliftonom.

Charakteristický zvršok, ktorý pôsobí podobne, no je úplne nový. Nové materiály, nové strihy rovnajú sa lepší „fit“ a lepšia priedušnosť.

Starý známy „marshmallov efekt“ tlmenia ostal zachovaný, teda ihneď po obutí aj so zatvorenými očami spoznáte, čo to vlastne máte na nohe. Nová zmes medzipodrážky však ponúka najľahšiu a najenergetickejšiu penu, akú kedy model Clifton mal.

My už presne vieme, prečo sa vám bude páčiť. Clifton 8 si nechal všetky veci, ktoré ste mali radi na predošlej verzii, a zlepšil všetko, čo sa vám na nej nepáčilo.

Hoka Zinal

Hoka Zinal

Ak ste si o značke Hoka One One doposiaľ mysleli, že je to len o tlmení, mýlili ste sa. Hoka prichádza s trailovým modelom do ťažkej konkurencie. Model Zinal ale má s čím bojovať. Ultraľahký a odolný dizajn, ktorý bol navrhnutý s ohľadom na terénnu jazdu, poskytuje maximálnu ochranu a trakciu bez pridania zbytočnej hmotnosti.

Zinal je navrhnutý tak, aby vám pomohol trénovať čo najlepšie. Poskytuje bezchybnú kombináciu rýchlosti, obratnosti a pohodlia.

Hoka Zinal je zameraný na kratšie vzdialenosti, prevedie vás náročnými chodníkmi, kde zdôrazní ľahkú a rýchlu jazdu.

Čo si zamilujete? Určite výrazne priľnavú podrážku Vibram pre všestrannú trakciu. Odolný a ľahký sieťovaný zvršok pre výrazné pohodlie Zinal bol vyrobený tak, aby vám pomohol prekonať vaše osobné maximum a dosiahnuť rýchlosť ďalšej úrovne.

ON Running Cloudventure

On Running Cloudventure

Milí bežci, tu naozaj nevieme, kde začať skôr. Tretia generácia trailového modelu Cloudventure prichádza vo veľkom štýle.

ON Running opäť dokázal, že dizajn ho jednoducho zdobí. Začneme zvrškom, ktorý vyzerá naozaj luxusne. Je odolnejší, priedušnejší a hlavne je zameraný na komfort. Nie nadarmo tvrdíme, že ON Running má asi najlepšie zvršky. A to vo všetkých smeroch.

Teraz si predstavte, že až 80 % polyesteru, z ktorého sa model Cloudventure skladá, je recyklovaný.

Aj Cloudventure sa dočkal a do vienka mu bola pribalená „superpena“ menom Helion. Výsledok? Lepšia miera tlmenia a vyššia návratnosť energie. Nezabudnime však, že sme v teréne, a tam je podstatný grip alebo, ak chcete, trakcia. Technológiu MissionGrip isto poznáte z predchádzajúcej generácie. Tak vedzte, že v tej novej má vylepšenú priľnavosť na blatistom aj na suchom povrchu. Navyše, vnútorný kanál v medzipodrážke je uzavretý, vďaka čomu sa skaly už naozaj nemajú kde zachytiť.

Za nás skvelá voľba tréningovej bežeckej obuvi do každého terénu.

ON Running Cloudstratus

ON Running Cloudstratus

Cloudstratus bol prvý model, ktorý dostal dva rady obláčikov CloudTec. Práve vďaka tomu mala byť jeho prvá generácia tou najmäkšou od značky ON Running.

Hoci značka On Running nie je primárne o mega tlmení, ani dva rady obláčikov výrazne neodlíšili Cloudstratus napríklad od modelu Cloudflyer.

Áno, ide o iný model, ale čo sa týka tlmenia, za nás žiadna výrazná zmena. A práve to má napraviť druhá generácia. Hoci ide opäť o penu Helion, jej zmes je úplne nová. Prináša viac tlmenia pri výbornom návrate energie. Lebo čím viac energie máte, tým ďalej môžete ísť. A vďaka zvršku naozaj vo výbornom pohodlí.

Širšia predná časť a vylepšená fixácia päty znamenajú skvelý pocit a geniálne prispôsobenie sa šírke chodidla. Zvršok je odolný, dynamický a navyše doplnený novým hviezdicovým systémom šnurovania, ktorý výborne obopne nohu.

Určite vás poteší, že aj tu bolo použitých až 75 % recyklovaných materiálov.ň

Práve teraz má Cloudstratus všetky predpoklady byť tým najkomfortnejším modelom značky ON Running.

Viac na www.bezeckepotreby.sk

1/1
Zavrieť reklamu