Vanlife, noví nomádi. Nový film o živote na cestách si môžete pozrieť s anglickými titulkami.

17. septembra 2021

Francúzi predstavili čerstvo nový dokument o živote a cestovaní. Vanlife je o tom, aby ste si užili každú chvíľu, vrátili sa k základom, cestovali podľa svojich predstáv a žili v dome na štyroch kolesách, v ktorom môžete spať, jesť a dokonca pracovať.

Vanlife je téma filmu „Vanlife, noví nomádi“. Od Nórska po Austráliu cez Kaliforniu zobrazuje tento film tucet vanliferov, ktorí sa rozhodli prežiť svoj život na cestách.

Títo noví nomádi, samostatne, ako pár, alebo ako rodina, hľadajú slobodu a dobrodružstvo. Rozprávajú nám o svojich cestách, každodennom živote, radostiach, zápasoch, skrátka o živote na cestách.

Vanlife je o živote vo vozidle vybavenom na víkend vo Francúzsku, ale rovnako aj na neobmedzený výlet na druhý koniec sveta. Cestovanie v dodávke je sloboda môcť každý večer zaparkovať na rôznych miestach na svete a mať svet ako záhradu. Môžete slobodne cestovať a zastaviť kde chcete.

Je to aj o návrate k základom, o opätovnom spojení s prírodou, vychutnávaní si vysnívanej krajiny bez toho, aby ste sa museli vzdať pohodlia domova na 4 kolesách, kde môžete jesť, spať, sledovať oblohu a dokonca aj pracovať. Sú to aj stretnutia na cestách s inými cestovateľmi, ale aj s domácimi, ktorí vám otvoria svoje záhrady a podelia sa s vami o svoje stoly a tipy.

Generácia minimalistických a inšpiratívnych cestovateľov nachádza vo vanlife spojenie s prírodou a predovšetkým so sebou samým. Cesta je život!

Viac info: lescoflocs.com/vanlife
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu