Najkrajšie mesto na svete je Praha. Predbehla Paríž, New York aj Chicago.

20. septembra 2021

Ak sa pri výletoch rozhodujete podľa krásy mesta, mali by ste zamieriť do Prahy. 27 000 obyvateľov miest hlasovalo, v čom je ich mesto naj, a až 83% voličov oslovených v Prahe sa zhodlo, že je to jej vzhľad.

Či už sa prechádzate po Karlovom moste alebo pod orlojom, všade ste obklopení veľkolepou architektúrou.

Ale nie je to iba o budovách. Zamierte do pražských parkov napríklad na kopec Letná s výhľadmi na staré mesto alebo sa poprechádzajte pri brehoch Vltavy.

Je jasné, prečo Praha osadila druhú priečku ako mesto na oddych a relaxáciu: dať si kávu a nasávať atmosféru je tu prirodzené.

Praha je zároveň mestom, kde sa môžete cítiť zrelaxovane. Na vodných bicykloch na Vltave. Foto: Martina S.

Krása sa skrýva v objavovaní neznámych miest. Nahliadnite do nedotknutého alchýmického laboratória zo 16. storočia v strede mesta, ktoré bolo objavené pri rekonštrukcii jedného z historicky najstarších domov v Prahe na Haštatskej ulici č. p. 1. Budova, kde nedávno otvorili múzeum alchýmie Speculum Alchemiae, je zapísaná na zoznam svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Praha však podľa magazínu Time Out obstojí aj v iných oblastiach medzi konkurenciou svetových veľkomiest, pretože je hodnotená ako 7. najlepšie mesto na svete.

Zdroj: Time Out
Text: Martina S.
Foto: Martina S., Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu