Štýlové bývanie vo farbách babieho leta

20. septembra 2021

Niektoré septembrové dni bývajú ešte plné slnka, ale chladné noci nás už upozorňujú na blížiacu sa jeseň. Toto obdobie v nás vyvoláva potrebu zmeny. Nebráňte sa jej a oblečte svoj domov do hrejivých farieb i materiálov.

Príroda posledných letných a prvých jesenných dní nám akoby dáva návod, ako nachystať svoje bývanie na zimu. Pri skoršom západe slnka vidíme všetko v inom svetle i fascinujúcich farbách. Červené šípky či jabĺčka, zlaté listy a príroda v poslednom rozkvete pred uložením sa na zimný spánok.  Ste zvedaví, ako by sa to všetko dalo preniesť do interiéru? S našimi radami celkom ľahko!

Foto: Möbelix

Rozmanité farby prírody

Základom všetkého je interiér v zemitých tónoch béžovej a svetlo hnedej. Ten sám o sebe pôsobí útulne a veľmi vľúdne, možno však trochu fádne. Nebojte sa ho teda okoreniť čiernymi prvkami a k ​​tomu ešte pridať hrejivé kontrastné odtiene tehlovej: na stene, textile i ďalších doplnkoch. Navyše, akcenty v zlatej farbe pôsobia dojmom, ako by ich nakreslili štetcom posledných lúčov slnka. V jedálni to môže byť servírovací vozík a svietnik, v obývacej izbe zase odkladací stolík alebo obaly na kvetináče. Aj v spálni viete využiť zlaté detaily, napríklad v podobe stolnej lampy či rámu obrazu.

Foto: Möbelix

V spolupráci s Boho štýlom

Na útulnosti pridajú prvky v štýle Boho. Béžové a tehlové odtiene si budú skvele rozumieť s prírodnými kobercami z juty, sisalu či vlny. V Boho interiéri sa často uplatňujú etno vzory, môžete preto použiť aj koberce s orientálnymi či indiánskymi motívmi.

Foto: Möbelix

Vypletaným prvkom, ako je ratanové kresielko či tienidlo lampy, dodá šmrnc čierna farba a posunie ich tak smerom k modernému štýlu. Budú skvele ladiť s ostatnými, jednoduchšími kúskami nábytku. Do zlatých či terakotových kvetináčov a váz naaranžujte huňaté kytice farebných okrasných tráv, ktoré pripomínajú typické páperie babieho leta.

Na stenu sa nebojte pokojne dať koberec so zaujímavým vzorom alebo pre Boho štýl charakteristické makramé dekorácie. Závesy na kvetináče zhotovené touto technikou si môžete vyrobiť sami podľa návodu TU. Vhodnými doplnkami budú tiež zrkadlá v tvare slnka, na prírodnom prestieraní z juty zase krásne vyniknú farebné riady. Skrátka, kreativita má v tomto prípade zelenú!

Foto: Möbelix

Viete si predstaviť kúzelnejšie miesto, kde by sa dali príjemne stráviť chladné jesenné večery, než je domov inšpirovaný zemitými tónmi a láskavým náručím babieho leta? Či už sa pustíte len do drobných zmien, alebo zásadného jesenného reštartu svojho interiéru, s týmito krokmi nešliapnete vedľa.

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu