9 dôvodov, prečo milovať jesenný beh

28. októbra 2023

Jeseň je farebná, malebná a voňavá. Behá sa jednoducho ľahšie ako cez leto či v zime. A ak začnete behávať ráno, uvidíte, ako sa vám zvýši kvalita života.

1. Nie je teplo ani zima

Teplota je na jeseň príjemná. Netečú z vás potoky potu ani vám neodmŕzajú prsty.

Všetci dobre vieme, že letný beh je pomerne vyčerpávajúca záležitosť. Keď nezvládnete stať na svitaní a večer zájdete radšej na večeru ako na tréning, zostáva vám behať len cez deň, čo je občas doslova o život.

Jeseň je v tomto fantastická. Preto sa tešme, že je konečne tu. Teplota je príjemná, príroda farebná a vy si môžete ísť zabehať, kedykoľvek sa vám žiada, nie len vtedy, keď vám to teplota vzduchu dovolí.

2. Vaše obľúbené trasy sú menej plné

V lete chodia ľudia na turistiku, a tak sú často plné aj vaše obľúbené malebné bežecké trasy. Beh je potom chaotický, musíte robiť kompromisy, vyhýbať sa rodinkám s deťmi, lietajúcim tanierom a piknikujúcim párikom. Na jeseň býva na vysedávanie v tráve chladno, rodinky s deťmi tiež strácajú nadšenie pre vec a vy máte odrazu miesta habadej.

3. Jeseň je nádherná

Tí, čo radi fotografujú a svojimi tréningami sa chcú pochváliť na sociálnej sieti, dobre vedia, že jeseň je veľmi fotogenické ročné obdobie. Jeseň je najkrajšia časť roka. Listy menia farby a padajú zo stromov, vtáky sa sťahujú do teplých krajín, rozvoniavajú jablká a lesy sú plné húb. Choďte si zabehať a pokochajte sa krásami jesennej prírody.

1/3
Zavrieť reklamu