4 štýly pre vašu pracovňu alebo pracovný kút

27. septembra 2021

Miesto na prácu by malo byť predovšetkým praktické a pohodlné. Pokiaľ mu však prepožičiate osobitý vzhľad, bude sa vám radostnejšie pracovať.

Vyberte si dizajn, ktorý bude v súlade nielen so zariadením vášho domova, ale aj s vaším temperamentom a štýlom práce. Domáca pracovňa sa tak stane vašim obľúbeným miestom.

Škandinávsky nadčasový

Škandinávska pracovňa. Foto: Möbelix

Tento štýl je skrátka klasika. Škandinávský štýl neurazí pánov ani dámy a hodí sa ako do moderných, tak historických interiérov. Snúbi sa v ňom praktickosť, pôvab a pohodlie. Typické je pre neho spojenie bielej či šedej s dreveným dekorom a čisté línie. Úložné priestory by mali byť uzavreté dvierkami alebo čelami zásuviek pre uprataný dojem. Komfort si doprajte vďaka pohodlnej pracovnej stoličke inšpirovanej ikonickými dánskymi kreslami. Nohy stoličky môžu byť ako v chróme, tak v čiernom laku či v obľúbenom dreve. Celok doplňte jednoduchými regálmi a osvetlením v jednotnom dizajne.

Škandinávska pracovňa. Foto: Möbelix

Industriál

Industriálna pracovňa. Foto: Möbelix

Jeho najvýraznejšou charakteristikou je kombinácia prírodného dreva a kovu. Základným stavebným “kameňom” industriálne ladených pracovní tak nemôže byť nič iné ako stôl s kovovými nohami a doskou z masívu. Môžete ho doplniť úložným kontajnerom na kolieskach z kovu či dreva – tu sú otvorené police povolené. Ponúka sa samozrejme tiež kovová stolička, ale záleží na okolnostiach. Ak pri stole sedíte veľa hodín, hodí sa skôr čalúnené výškovo nastaviteľné kreslo v koženom vzhľade. Finálny dojem dotiahnete do dokonalosti, keď jednu stenu ozvláštnite obkladom či tapetou imitujúcou tehlovú stenu.

Industriálna pracovňa. Foto: Möbelix

Glamour

Glamour pracovňa. Foto: Möbelix

Vysoký lesk, luxusný zamat a detaily v odtieňoch drahých kovov. Taký je glamour! Je len na vás, či mu dáte moderný charakter prostejších tvarov alebo si vyberiete kúsky s ozdobnými prvkami pripomínajúcimi výraznosť baroka. V prvom prípade potrebujete stolík v čistom dizajne a lesklom prevedení. Pozdvihne ho zamatové kresielko v hladkom alebo jemne vzorovanom dekore so zlatými nohami. Perfektnou bodkou bude lampa zo zlatého kovu. Honosnejší efekt docielite stolíkom s rustikálne vyrezávanými nožičkami a bohato zdobenou čalúnenou stoličkou. Glamour štýl podporia dekorácie a doplnky z brúseného skla i vyrezávané rámy.

Glamour pracovňa. Foto: Möbelix

Nordic Chic

Nordic Chic pracovňa. Foto: Möbelix

Kombinuje v sebe jednoduchosť nórskeho dizajnu s elegantnými a hrejivými prvkami, aké môžeme nájsť napríklad v Boho štýle. Je určený pre tých, ktorí si chcú dopriať praktickosť ruka v ruke s útulnosťou a osobitým šmrncom. Základom je neutrálny interiér v zemitých tónoch. Nábytok zvoľte v jednoduchom prevedení bez ozdobných prvkov, čierna je pre túto príležitosť ako stvorená. V ďalšom kroku si pokojne dovoľte množstvo doplnkov, ako sú kovové lucerny, textílie v teplých farbách a s etno vzormi i huňaté kytice z pampovej trávy. Vhodné budú aj drobné detaily zhotovené technikou makramé, či už vankúšiky, závesy na kvetináče alebo nástenné dekorácie. Hrejivé zemité odtiene skvele ladia s prírodne ladenými dekoráciami, ako je drevo, sušené rastliny či juta.

Nordic Chic pracovňa. Foto: Möbelix

Vlastnú pracovňu alebo pracovný kútik treba pravidelne udržiavať, prečítajte si, aké veci na stôl rozhodne nepatria.

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu