Tri vianočné trendy, ktoré si zamilujete! Ktorý zvolíte vy?

8. novembra 2021

Čas adventu a Vianoc sa nezadržateľne blíži a vy možno premýšľate, ako tento rok pojmete slávnostnú výzdobu. Neváhajte a inšpirujte sa tohtoročnými trendmi, v ktorých si nájdu to svoje ako zástancovia tradície, tak nenapraviteľní ,,snílkovia“ či vyznávači extravagancie.


Vianočné klasické trio červená, zlatá a zelená sa nikdy nezunuje. A aj keď pristane predovšetkým tradične až rustikálne zariadeným domácnostiam, presvedčíme vás, že skvele môže vyzerať aj v modernom interiéri. Aby výsledok vyzeral dobre, je nutné pracovať s neutrálnym základom – ladeným do bielej, béžovej či šedej a prírodného dreva.

Vianoce. Foto: Möbelix

Ako prizvať ducha Vianoc?

Ideálne prostredníctvom doplnkov a dekorácií. Niekto si potrpí na jednoduchosť a tak si vystačí s vianočným stromčekom vyzdobeným typickými vianočnými ozdobami, ako sú guľôčky, zvončeky, reťaze a hviezdy. Tí, ktorí sa radi inšpirujú západom, možno pridajú aj mašle a drobné keramické či plechové figúrky. Klasické vianočné trio doplnené o bielu pôsobí mimoriadne útulne, zároveň však neuberá modernému štýlu.

Vianoce. Foto: Möbelix

Pokiaľ vám to však príde málo, poobzerajte sa najmä po tematickom bytovom textile. Nemusia nutne niesť vianočné motívy, stačí ich ladiť do príslušných farieb. Na stôl dajte červené prestieranie, obrus alebo behúň, na pohovku červené či zelené vankúšiky a na zahriatie zelený huňatý pléd. Do okna nezabudnite zavesiť svetelnú reťaz, bielu papierovú hviezdu alebo vločku. Usaďte sa pohodlne na pohovke, oprite sa o mäkučké vankúšiky a s horúcim nápojom v ruke si vychutnávajte vianočnú atmosféru. Toto všetko vám poskytne kolekcia Pure Christmas.

Vianoce. Foto: Möbelix

Tradícia si zaslúži oživenie

Ak patríte medzi tých, ktorí veria, že zvyky sú na to, aby sa tak trochu porušovali, určite oceníte trend Shiny Moments.

Foto: Möbelix

Do vianočného dekoru vnáša prvok prekvapenia vďaka elegantným, ale neobvyklým farbám, ako je čierna, tmavo hnedá či atramentovo modrá. Nebojte sa ich použiť na riad, vianočných ozdobách ani textíliách. Aby však výsledok nepôsobil smutne, doplňte ich akcentmi zlatej a champagne – v podobe príborov, kožušín alebo stúh. ,,Outfit“ ladený do týchto farieb pristane striedmemu nadčasovému interiéru zariadenému v zemitých tónoch. Ak sa na Vianoce radi odviažete, vyskúšajte kombináciu tmavých farieb so zlatou. Uvidíte, ako priestor nádherne vynikne!

Foto: Möbelix

Vianoce plné romantiky

Pre milovníkov škandinávskeho štýlu s ľahko vidieckym nádychom je ako stvorený trend Winter Miracle. Je totiž plný zastrenej bielej, šedej, hrejivého dreva a korunovaný doplnkami v decentných tónoch ružovej. Na prvý pohľad farba netradičná, ale pri bližšom preskúmaní zistíte, že Vianociam lichotí. Výhodou tohto osobitého ladenia je, že v ňom uplatníte ako zlaté, tak strieborné detaily v podobe svietnikov, ozdôb, ale aj sviečok. V momente máte slávnostný domov! Celok pôsobí ako jedna veľká zimná rozprávka – ako by ste sa počas slnečného popoludnia ocitli v zasneženej krajine plnej láskavých odleskov.

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu