6 tipov, ako zútulniť interiér na Vianoce

15. novembra 2021

S tým, ako na jeseň klesajú teploty, balíme sa do čím ďalej tým teplejších vecí a pridávame vrstvy. Inšpirujte sa týmto zvykom aj v interiéri a zahrejte zimný domov teplými a huňatými doplnkami. Uvidíte, ako priestor nádherne zútulnia a dodajú mu šmrnc, hlavne počas Vianoc!

Pri výbere zimných textilných doplnkov sa sústreďte predovšetkým na materiály a farby. Pocitovo vás zahrejú teplé tóny béžovej, tehlovej, červenej či hnedej v štýle kolekcie Earth Tones. Ak dávate prednosť striedmemu škandinávskemu štýlu, potom zrejme siahnete po bielej, šedej či chladne ružovej, ktoré kraľujú kolekcii Winter Miracle.

Foto: Möbelix

Vďačnými pomocníkmi sú predovšetkým dekoračné vankúše. Predstavujú najjednoduchší spôsob, ako interiéru dodať sezónny charakter na pohovke, posteli či v kresle. V zime siahnite po umelej kožušine, plyši, pletenine alebo zamate.

Foto: Möbelix

Plédy

Vizuálne zahrejú len tak položené na pohovke, kresle či lavici, no naozaj až vo chvíli, keď po nich siahnete roztrasení zimou. Deky a prikrývky sú nenahraditeľným doplnkom. V chladných mesiacoch vyzerajú skvele pletené vzory, nadýchané plédy z plyšu alebo s dlhým chlpom či silné vlnené deky s kockovaným vzorom a strapcami. Laďte ich do farieb prevažujúcich vo vašej domácnosti, alebo nimi naopak vneste do miestnosti farebný vzruch.

Foto: Möbelix

Kusové koberce

Nepustia k vám zimu, ktorá ide primárne od podlahy. Aj keď cez leto dávate prednosť praktickým pevným podlahám, pred príchodom zimy sa oplatí podložiť si chodidlá hrejivými kobercami. Aktuálne trendy velia zaobstarať mäkké kúsky s vyšším vlasom v neutrálnych odtieňoch či so zaujímavými vzormi. Umiestnite ich napríklad pred pohovku, pod jedálenský stôl či k posteli. Vyskúšajte aj módne vrstvenie alebo ich kombinujte s kožušinami.

Foto: Möbelix

Kožušiny

Kožušinové koberce sú skutočnými priebojníkmi v tom, ako zútulniť a zahriať interiér. Neobmedzujte sa pri ich použití iba na zem. Mimoriadne štýlovo vyzerajú aj na kresle, jedálenskej lavici či na pohovke. Pokiaľ si potrpíte na prírodné odtiene, voľte bielu, béžovú či šedú. Hravosť docielite použitím farbených či umelých kožušín v pastelových tónoch.

Foto: Möbelix

Závesy a obrusy

Sú klasikou bytového textilu, v posledných rokoch však vplyvom obľúbenosti minimalizmu ustúpili do pozadia. Pokiaľ tomu tak je aj u vás, neváhajte a dajte im opäť šancu. Závesy voľte z ťažších silných tkanín či zamatu so zatemňovacou funkciou nielen kvôli tlmeniu svetla z ulice, ale aj pre ich tepelnoizolačnú schopnosť. Obrusy či behúne budú vyzerať pekne v jednofarebnom prevedení v prírodných odtieňoch.

Foto: Möbelix

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu