Recept na kuskus s čerstvým lososom, zeleninou a ananásom. Dokonalé jedlo pre zdravie a krásu.

21. novembra 2021

Toto jedlo je balzamom pre tráviaci trakt. Zelenina obsahuje veľa vody a vlákniny a má minimum kalórií a losos obsahuje zdravé tuky.

Suroviny:

  • 600 g čerstvého lososa
  • 100 g kuskusu
  • 200 ml horúceho zeleninového vývaru
  • 1 uhorka
  • 2 stopky stonkového zeleru
  • 1/2 čerstvého ananásu
  • šalátový mix
  • šťava z 1 citróna
  • 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, mäta)
  • čerstvý tymian
  • mleté čierne korenie
  • kvalitný olivový olej
  • soľ

Postup:

  1. V hrnci zohrejeme olivový olej, na ktorom krátko restujeme kuskus. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Po vypnutí zalejeme vriacim vývarom, premiešame a pod pokrievkou necháme odstáť približne 10 minút.
  2. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. Potom spolu s očisteným zelerom nakrájame na plátky a preložíme do väčšej misky. Pridáme ananás očistený od šupky a vlásočnatého stredu a nakrájaný na menšie kúsky.
  3. Primiešame uvarený kuskus, ochutíme soľou, čiernym korením, nasekanými bylinkami, olejom a šťavou z 1/2 citróna.
  4. Tesne pred podávaním pridáme šalát a zľahka premiešame.
  5. Lososa zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Pokvapkáme olivovým olejom a restujeme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán. Na záver pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.
  6. Na kuskusový šalát položíme kúsky lososa a pokvapkáme výpekom.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu