Mostviertelské Alpy – biela nádhera a pestrá zábava

25. novembra 2021

Výlet do zasneženej krajiny môže byť vskutku cenovo dostupný. Lyžiarske strediská v regióne Mostviertel bodujú výhodnými ponukami na celodenné výlety a zimné dovolenky.

Kto by však radšej „pôžitkársky región Dolného Rakúska“ objavoval v pokoji, ten si príde na svoje na turistických chodníkoch či bežkárskych a sánkarských dráhach. V skratke: čerstvý vzduch, najlepšie výhľady a očarujúco krásna krajina. A to všetko hneď za rohom a prijateľné ceny!

  • Hochkar 254 km od BA
  • Lackenhof 226 km od BA
  • Mitterbach 214 km od BA
  • Annaberg 198 km od BA

Snehuliaková karta

So Shneemann karte jazdí dieťa do 10 rokov extra výhodne, ak je v sprievode rodiča so ski pasom v plnej cene.

1. Hochkar bei Göstling/Ybbs

Snehové kráľovstvo Rakúska

Hochkar. Foto: Shutterstock

Definitívny garant snehu. V nadmorskej výške 1 800 m je Hochkar najzasneženejšie a najvyššie položené alpské centrum Rakúska. 19 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek je obklopených 9 vlekovými zariadeniami.

Snowboardisti a freestyleri sa schádzajú vo veľkom zábavnom parku Hochkar.

Kto neuprednostňuje zjazdovky, môže navštíviť sánkarskú dráhu, vychutnávať ticho turistických chodníkov a bežkárskych tratí alebo oddychovať v soľnom kúpeli Ybbstaler.

2. Lackenhof am Ötscher

Romantická dedinka so širokým spektrom zjazdoviek

Lackenhof. Foto: Shutterstock

Lyžovanie až k domovým dverám? Nech sa páči. V stredisku Lackenhof am Ötscher sa hotely a penzióny nachádzajú prakticky na okraji zjazdoviek.

Deväť vlekov sa stará o to, aby sa lyžiari dobre rozdelili po svahoch až 19 km dlhých zjazdoviek.

Pre najmenších je tu park Sunny Kids s čarovným kobercom, tanierovým vlekom a starostlivosťou o deti formou lyžiarskej školy.

Najväčší freestyleri na lyžiach a snowboardoch sa môžu vyblázniť v parku Ötscher Snowpark, pre zimných turistov je k dispozícii viac ako 10 km turistických chodníkov.

3. Gemeindealpe Mitterbach – nekonečné lyžovanie

Vždy výborne zasnežené a upravované zjazdovky a svahy vo voľnom teréne v lyžiarskej oblasti Gemeindealpe lákajú lyžiarov všetkých kategórií. Dve moderné lanovky vás rýchlo a pohodlne dopravia z nadmorskej výšky 800 m do výšky 1 626 m. Široké zjazdovky sú obľúbeným revírom aj snowboardistov a carvingových lyžiarov.

Nekonečné lyžovanie zažijete vďaka najdlhšej zjazdovej trati v Dolnom Rakúsku, ktorá meria 8 km a zavedie vás z vrcholu až dole do údolia.

AKCION PARK 

Ideálne miesto, ktoré praje zábave mimo zjazdovky. Veľké ihrisko vhodné pre začiatočníkov aj zdatných freestylerov. Ako v cirkusovej manéži snehových skokov a prekážok sa budete cítiť v novom Akcion parku Mitterbach.

4. Annaberg – raj pre rodiny mimo rušných stredísk

Annaberg. Foto: Shutterstock

Priateľské lyžiarske stredisko ponúka všetko, čo rodiny očakávajú od ideálnej lyžiarskej dovolenky. Priateľskí hostitelia, rozmanité zjazdovky a mnohé atraktívne ponuky. Každý tu nájde to, čo práve hľadá: FIS zjazdovky a bubnové svahy, vynikajúco tvarované svahy, rovné plochy na príjemné kĺzanie, ako aj lyžiarsky/boardercrossový svah.

20 km zjazdoviek obkolesuje deväť vlekov. K dispozícii sú mnohé zimné turistické chodníky, trate pre turistov so snežnicami a jazdy v saniach ťahaných koňmi.

Viac informácií o lyžovaní v Rakúsku: austria.info.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu