Čarovný advent na zámku Schloss Hof

6. decembra 2021

Veľkorysý areál najväčšieho vidieckeho sídla v Dolnom Rakúsku vás o svojej rozmanitej ponuke presvedčí aj v zimnom období. Počas piatich predvianočných víkendov sa môžete tešiť na rozprávkovú vianočnú dedinku.

Nalaďte sa na najkrajšie sviatky roka v kruhu vašich blízkych výletom do sveta stáleho živého baroka.

Romanticky usporiadané stánky v podobe malých domčekov, zahalené do drobných svetielok vytvárajú na pozadí imperiálnej architektúry jedinečnú atmosféru. Lahodné vône vznášajúce sa nad zámockým areálom lákajú na predvianočnú hostinu. Regionálne dobroty v sprievode punčových variácií s rozmanitými druhmi ovocia iste potešia aj vaše chuťové poháriky.

Ak ešte nemáte vianočné darčeky, nechajte sa inšpirovať ponukou miestnych vystavovateľov, ktorá zahŕňa prevažne lokálne výrobky. Ručne zhotovené dekorácie z prírodných materiálov sú potešením pre oko a šetrné k prírode.

Najmenší návštevníci môžu popustiť uzdu kreativite pri tvorivých dielničkách, navštíviť detský kolotoč, vychutnať si jazdu na poníkoch či pohladiť zvieratká v živom betleheme. Na zámockom nádvorí sa o tú pravú vianočnú atmosféru postará dychová kapela.

Navštívte zámocké komnaty a nechajte sa uniesť krásou vianočných tradícií. Tematické adventné okienka vám priblížia zvyky tohto krásneho obdobia a rozpovedia veselé vianočné príbehy. Zaujímavosti zo života našich predkov i súčasné trendy dotvárajú špeciálne ladený vianočný okruh, na ktorý nadväzuje stála expozícia v cisárskych apartmánoch.

Potom sa môžete oddať čerstvému vzduchu pri prechádzke po zámockých statkoch a zároveň pozdraviť štvornohých obyvateľov zámockého priestranstva. Nalaďte sa na najkrajšie sviatky roka v kruhu vašich blízkych výletom do sveta stáleho živého baroka.

Foto: (c) SKB, Astrid Knie

Bližšie informácie o vstupe a aktuálnych opatreniach na schlosshof.at/sk

Foto: (c) SKB, Astrid Knie

1/1
Zavrieť reklamu