5 lyžiarskych stredísk, v ktorých zažijete nezabudnuteľnú zimu na Horehroní.

7. decembra 2021

Horehronie je obľúbenou destináciou skialpinistov, ktorí navštevujú vysokohorské chaty a útulne. A stáva sa z neho aj raj bežkárov.

Región Horehronie a južná strana Chopku sú miestom na aktívny oddych a relax!

  • 70 kilometrov zasnežovaných lyžiarskych zjazdoviek v okruhu 15 kilometrov
  • vyše 30 kilometrov upravovaných  bežeckých a dobrodružných  skialpových tratí na hrebeňoch Nízkych Tatier
  • adrenalínové freeridové zóny
  • snowpark

V lyžiarskych strediskách na Horehroní nájdete výborne upravené zjazdovky rôznych náročností vhodné pre začiatočníkov, rodiny s deťmi, pokročilých lyžiarov i na preteky svetovej úrovne.

Vďaka modernému zasnežovaciemu systému máte minimálne päť mesiacov v roku istotu, že zjazdovky pokryje sneh.

Obľúbené je večerné lyžovanie v stredisku Ski Tále. Najväčšiu lyžiarsku arénu na Slovensku so špičkovými podmienkami na zimné športy a nekonečnými možnosťami zábavy na oboch stranách Chopku nájdete v stredisku Jasná Nízke Tatry. Vynovené lyžiarske strediská Mýto Ski & Fun Centrum a Ski Čierny Balog poskytujú kvalitnú lyžovačku pre rodiny s deťmi, ale i skúsených lyžiarov. Priamo pod úpätím Kráľovej hole sa rozprestiera Ski Telgárt.

Jasná Nízke Tatry

Či ste s priateľmi, rodinou, lyžiar expert alebo začiatočník, stredisko Jasná Nízke Tatry ponúka aktivity a nádherné prostredie, ktoré si zamilujete. Najväčšia lyžiarska aréna má výborné podmienky na zimné športy na Slovensku. Na severnej i južnej strane Chopku ponúka nekonečné možnosti aktivít, zábavy a aktívneho oddychu.

Jasná Nízke Tatry

Milovníci divokej jazdy si prídu na svoje v mnohých freeridových zónach a v skvelom snowparku.

Môžete sa ubytovať v reštaurácii ROTUNDA s 360-stupňovým panoramatickým výhľadom priamo na Chopku (2 024 m n. m.).

Nenechajte si ujsť nové kilometre zasnežovaných zjazdoviek, 15-miestnu kabínkovú lanovku Kosodrevina – Chopok či zrekonštruovaný hotel Srdiečko.

V stredisku sa nachádza 40 zjazdoviek s dĺžkou 45 780 metrov, všetkých náročností s umelým zasnežovaním, ale i snowpark, freeride a zjazdovky s večerným lyžovaním.

jasna.sk

Mýto Ski & Bike Centrum

Lyžiarske stredisko je situované na severných svahoch predhoria Nízkych Tatier, tesne pri dôležitom cestnom ťahu z Banskej Bystrice cez Podbrezovú smerom na Poprad. Ponúka spolu 4 600 metrov lyžiarskych tratí.

Mýto Ski&bike

Lyžiarske stredisko v Mýte pod Ďumbierom poskytuje okrem jedinečných panoramatických výhľadov na okolitú prírodu aj perfektne upravované zjazdovky pre začiatočníkov i skúsenejších lyžiarov. K dispozícii je nová štvorsedačková lanovka POMA UNIFIX s kapacitou 2 000 osôb za hodinu, štyri vleky, ktoré zvýšia celkovú prepravnú kapacitu na 2 900 osôb za hodinu, a samozrejmosťou je aj lyžiarska škola, požičovňa a servis lyží a kvalitná reštaurácia priamo pod svahom. Počas zimy sú v stredisku pripravované rôzne sprievodné podujatia, ktoré lyžiarom spríjemňujú deň.

kopeczabavy.sk

Ski Tále

Lyžiarske stredisko lemované majestátnymi končiarmi Nízkych Tatier je ideálne pre rodiny s deťmi aj pre skúsených lyžiarov. Nachádza sa pod južnými svahmi Chopku v blízkosti hotela Stupka a Golf.

Ski Tále

K dispozícii je 2 700 metrov zjazdoviek s umelým zasnežovaním ľahkej a strednej náročnosti a šesť vlekov s kapacitou 4 110 osôb za hodinu.

Počas večerného lyžovania v piatky a soboty sú k dispozícii tri lyžiarske vleky a dĺžka tratí 1 500 metrov. Na svetoznámom golfovom ihrisku Gray Bear sa nachádzajú bežecké trate s dĺžkou do 6 000 metrov.

Raritou je aj bežkovanie na kilometrovom osvetlenom okruhu na golfovej akadémii Little Bear. V areáli sa nachádzajú reštaurácie, aprés ski bar s veľkým detským kútikom a animáciami pre deti, lyžiarska škola, požičovňa a servis lyží.

skitale.sk

Ski Telgárt

Lyžiarske centrum sa nachádza v blízkosti horehronskej obce Telgárt v údolí medzi Nízkymi Tatrami, Slovenským rajom a Slovenským rudohorím, neďaleko prameňa rieky Hron a priamo pod úpätím Kráľovej hole.

Ski Telgárt

Areál je vhodný pre široký okruh vyznávačov zjazdového a freeridového lyžovania alebo snowboardingu. Zjazdovky sú členené na desať častí, majú prevýšenie 400 metrov a sú vhodné pre začiatočníkov, skúsených aj náročných lyžiarov. Nachádzajú sa v nadmorskej výške od 905 až do 1 300 metrov a ich celková dĺžka je okolo 6 500 metrov.

V areáli sa nachádza požičovňa lyží, skiservis, lyžiarska škola a úschovňa lyží. Dobre sa najete v reštaurácií Koliba pod Kráľovou hoľou alebo občerstvíte v aprés ski bare pod Tresníkom.

Nádherným výhľadom na Kráľovú hoľu sa môžete pokochať v ľadovom bare a pohľad na najnavštevovanejšie viadukty vás očarí v Depo Café Telgárt.

skitelgart.sk

Ski Čierny Balog

Lyžiarske centrum je situované v horskom prostredí v malebnej dedinke Čierny Balog, vo vzdialenosti len 9 kilometrov od mesta Brezno.

Ski Čierny Balog

Túžite po dovolenke uprostred krásnej prírody so zabezpečením komfortného ubytovania v apartmánovom dome a súčasne širokými možnosťami aktívneho oddychu? Ste na správnom mieste. Ak máte radi ničím nerušený pokoj a relax, ubytujte sa vo Vile s kapacitou 12 osôb, s bazénom, saunou a vírivkou. 

Lyžiarske stredisko ponúka vyše 5 kilometrov zjazdových tratí. Stredisko disponuje tromi vlekmi a piatimi zjazdovkami.

Dve zjazdovky sú schválené medzinárodnou lyžiarskou federáciou FIS na preteky v obrovskom slalome žien a mužov, vďaka čomu si na svoje prídu aj skúsenejší lyžiari.

K dispozícii sú však aj  bežkárske trate a ľadové klzisko. V areáli Ski Čierny Balog sa nachádza vlastná koliba, ktorá ponúka príjemné posedenie v náručí krásnej prírody. Tešiť sa môžete na pravú domácu slovenskú kuchyňu starých mám pripravenú z poctivých surovín od lokálnych dodávateľov. 

skiciernybalog.sk

Viac informácií o akčnej zime na Horehroní nájdete na www.horehronie.sk.

Aktivita realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
1/1
Zavrieť reklamu