Quiche s údeným lososom a so špenátom
Pripravte si lahodný quiche s údeným lososom a špenátom podľa nášho receptu.
Suroviny:
Cesto
- 350 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/2 ČL soli
- 140 g masla
- 3 – 5 PL veľmi studenej vody
Náplň
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 150 ml mlieka
- 200 g údeného lososa
- 50 g listového špenátu
- 5 vajec strúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
1. Múku zmiešame so soľou, pridáme na kúsky pokrájané zmäknuté maslo a cesto dobre miesime. Po lyžiciach pridávame studenú vodu a miesime, kým nevypracujeme hladké cesto. Potom ho zabalené vo fólii uložíme na 15 minút do chladničky.
2. Rúru vyhrejeme na 200ºC. Cesto vyvaľkáme, vložíme do formy veľkosti cca 28 cm, no okraje neodstraňujeme. Zakryjeme papierom na pečenie a vsypeme sušenú fazuľu, aby bola forma plná. Pečieme 20 minút. Potom odstránime fazuľu s papierom a pečieme ešte 5 minút. Vyberieme predpečené cesto, teplotu rúry znížime na 160ºC a orežeme cesto, ktoré presahuje okraj formy.
3. Na cesto poukladáme kúsky údeného lososa a špenátu. V miske rozšľaháme vajcia s mliekom, so šľahačkou a s kôprom. Posolíme a okoreníme podľa chuti. Zmes vlejeme do formy s cestom.
4. Pečieme ešte 30 – 40 minút. Necháme vychladnúť a servírujeme.
Toto sú často fotografované miesta Slovenska. Otestujte sa, či poznáte všetky z nich. Časť tretia – VÝCHOD
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock