Nezabudnuteľné kempingy v Žilinskom kraji

28. januára 2022
Kempingov je v Žilinskom kraji naozaj dosť a ležia v nádhernej prírode. Foto: Shutterstock

Keď sa spoja prechádzky v prírode, prekrásne výhľady, cyklovýlety, atrakcie pre rodiny s deťmi s možnosťou stráviť neopakovateľnú noc v kempe, perfektný výlet pre celú rodinu je na svete.

Kempy pri vode

Liptov patrí medzi top turistické destinácie na Slovensku s kempami, ktoré sa tešia veľkej obľube.

Mara Camping – ATC

Liptovský Trnovec je výborným východiskovým bodom na turistiku v Nízkych či Západných Tatrách. Navyše sa nachádza na brehu Liptovskej Mary a ponúka príležitosti na nekonečné kúpanie. Ponúka výborné podmienky na vodné adrenalínové športy a tiež rybolov.

Liptovský Trnovec na Liptovskej Mare. Foto: Shutterstock

Rovnako ako kemp ATC Marina Liptov – Bobrovník, ktorý poteší aj náročnejšiu klientelu. Môžete si tam požičať lode či plachetnice a vyskúšať adrenalínové vodné športy.

Oba kempy majú výbornú polohu, z ktorých sú liptovské atrakcie len na skok. Aquapark Tatralandia, Bešeňová, Kúpele Lúčky, ZOO Kontakt, Archeoskanzen Havránok či čarovná Kvačianska dolina potešia celú rodinu.

Liptovská Mara je obkolesená nádherným prostredím. Foto: Shutterstock

Malý autokemping ATC Jami na brehu Oravskej priehrady v Námestove je vhodný pre rodiny s deťmi, ale aj ľudí, ktorí obľubujú vodné športy, cyklistiku, turistiku a rybolov. Priamo v areáli sa nachádza požičovňa vodných atrakcií, elektro bicyklov alebo výstroja pre rybárov.

Zamerané na deti

Výborným tipom pre rodiny s deťmi je Kemping Villa Betula v Liptovskej Sielnici, ktorého súčasťou je najväčší zábavný areál – Babyland s atrakciami pre deti aj dospelých, zvieracou farmou a konským rančom. Stredisko ponúka adrenalínové, športové a zábavné atrakcie.

Camping Belá – Nižné Kamence sa nachádza v čarokrásnom prostredí národného parku Malá Fatra a patrí medzi najlepšie hodnotené kempy na Slovensku.

Kemp je vhodný pre rodiny s deťmi. Rozkladá sa na veľkom priestranstve s rozlohou 2000 m² a pridelená výmera pre váš stan nemá limity.

Priamo v lese

Kemping Bystrina sa nachádza v Nízkych Tatrách v Demänovskej doline. Je vhodným miestom pre všetkých, čo si chcú oddýchnuť v pokojnom a tichom horskom prostredí, kde počuť šum lesa a čvirikanie vtáčikov. Kemp získal ocenenie Kemp roka 2019.

Autocamp Račkova dolina sa nachádza štyri kilometre od Pribyliny, neďaleko vstupu do turisticky známej Račkovej a Jamnickej doliny. Nádherné výhľady poskytuje scenéria Západných Tatier. Kemp je situovaný priamo v lese, ponúka možnosti na oddych, hubárčenie, turistiku a cykloturistiku.

Autocamp Račkova dolina sa nachádza priamo v lese. Foto: Shutterstock

Autocamping Trusalová sa nachádza 20 km od Martina. Výhodou kempu je nádherné prírodné prostredie a blízkosť zaujímavých turistických lokalít Malej a Veľkej Fatry.

Kemp je umiestnený v lese, pretekajú ním dva potôčiky a návštevníci sa môžu ovlažiť v prírodnom splave priamo v kempe. V blízkosti sú tiež turistické trasy, cyklotrasy, lezecké a vodácke lokality.

Autocamping sa v anketách obľúbenosti v posledných rokoch pravidelne umiestňuje na popredných miestach.

Retro kempy

Jednoduchšie vybavenie kempu nemusí odradiť všetkých, práve naopak. Milovníci retra určite ocenia staršie chatky či zariadenia, aké si pamätáme z detských čias.

Autokemping Varín leží na hranici národného parku Malá Fatra. Od Žiliny je vzdialený len 10 km a nachádza sa v blízkosti hradu Strečno i nenáročnej cyklotrasy vedúcej okolo Vodného diela Žilina.

Camping Slnečné skaly v Rajeckej doline je umiestnený v krásnom prostredí pod skalami, kde si môžete na vlastnej koži vyskúšať skalolezectvo.

Kemping Slnečné skaly leží v nádhernom prostredí. Foto: MS

Kemping ŠRZ Drienok Mošovce sa nachádza kúsok od Turčianskych Teplíc neďaleko Blatníckej a Gaderskej doliny. Areál poteší ubytovaných kúpaliskom s troma bazénmi, tenisovými kurtmi a volejbalovými ihriskami s bezplatným využívaním.

V blízkosti sa nachádza sieť pekne prepojených cyklotrás, konská farma a jazerá vhodné na rybolov. Turistické trasy vo Veľkej Fatre sa začínajú pár kilometrov od kempu.

Starší Autocamp Stará Hora leží priamo na brehu Oravskej priehrady s rekreačnou oblasťou s možnosťou kúpania, rybolovu, plavby loďou a vodných športov.

Vodácke kempy

Na Orave dobre, na Orave zdravo. Isto si to pomyslíte, keď sa ocitnete v pomerne veľkom kempe na okraji Dolného Kubína. Kemp Tília Gäceľ sa nachádza v prírodnom prostredí, má vybudovanú riečnu trať na vodný slalom a je vyhľadávaným miestom na splav.

ATC Vavrišovo – Dolný kemp je tichý a útulný autokemp s priamym výhľadom na Kriváň a štíty Západných Tatier. Nachádza sa v prekrásnom prostredí Liptovskej kotliny. Rieka Belá je v jeho tesnej blízkosti a je obľúbená na splavovanie na rafte.

Kempingy. Foto: Shutterstock
Kempingov je v Žilinskom kraji naozaj dosť a ležia v nádhernej prírode. Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Viac info o kempoch v Žilinskom kraji nájdete na www.northslovakia.com.

Text: Žilinský turistický kraj (recyklácia článku z magazínu Relax 4/20)
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu