8 dizajnových kúskov nábytku, ktoré musíte mať doma

21. februára 2022
Nábytok. Foto: Möbelix

Radi by ste pozdvihli svoj domov nejakým naozaj výnimočným doplnkom? Žiadny problém! Tieto kúsky vyzerajú skvele a rozhodne vás nezruinujú.

Kúzlo tkvie v detaile. Stačí jeden správne zvolený prvok a celý priestor hneď získa mimoriadnu atmosféru. S čím určite nešliapnete vedľa?

Kovové odkladacie stolíky

Aktuálne trendy valcujú obývačky. Reč je o kovových stolíkoch v rozmanitom prevedení, či už ako úložné koše s vekom alebo originálne solitéry z jedného kusu. Najviac šik sú v čiernom prevedení, ale pokiaľ si potrpíte na luxusný vzhľad, siahnite po zlatom kove a mramorovej doske.

Svietidlá s prírodným tienidlom

Ratanové a bambusové tienidlá vnášajú do interiéru hrejivosť a dotyk prírody. Hodia sa na bývanie v štýle boho, modernému minimalizmu, ale aj severskému dizajnu. Zoženiete ich v podobe závesných svietidiel i stolných a podlahových lámp.

Spálňa a lampy. Foto: Möbelix
Svietidlá. Foto: Möbelix

Drevená komoda s výpletom

Sedemdesiate roky sú späť! Dôkazom je veľký trend komôd z masívneho dreva alebo dyhy a ideálne s vyrezávanými detailmi alebo ratanovým výpletom. Nájdite jej dôstojné miesto v chodbe, obývačke či jedálni a doplňte terakotovou vázou so sušenými kvetmi alebo štýlovým zrkadlom.

Skrinka. Foto: Möbelix
Drevená komoda. Foto: Möbelix

Zamatové kresielko

Kreslo. Foto: Möbelix
Zamatové kreslo. Foto: Möbelix

Či už do jedálne, alebo do pracovne, sedieť sa vám na ňom bude božsky. Je ako stvorené pre interiér v štýle glamour, ale skvele sa hodí aj do škandinávsky ladenej domácnosti. Zamatové čalúnenie je v poslednej dobe veľkým hitom, a navyše je príjemné na dotyk!

Extravagantná pohovka

Sedačka. Foto: Möbelix
Extravagantná pohovka. Foto: Möbelix

Ak máte odvahu a chcete si dopriať zamat na väčšej ploche, kúpte si zamatovú pohovku. A rovno v neprehliadnuteľnom okrúhlom dizajne. Vďaka množstvu vankúšikov sa na nej bude skvele leňošiť a uvidíte, že počas večierka sa o toto luxusné miesto hostia pobijú!

Jedálenský stôl z masívu

Jedáleň. Foto: Möbelix
Jedálenský stôl z masívu. Foto: Möbelix

Poctivý dubový stôl v jednoduchom dizajne je jednoducho nadčasová klasika. Hodí sa k takmer každému štýlu a bude vám slúžiť dlhé roky. Keď vás jedálenský kút predsa len omrzí, stačí ho trochu osviežiť výmenou niekoľkých stoličiek alebo koberca.

Veľké „demižóny“

Pristane im to v kúte, vedľa pohovky alebo na terase. Môžete do nich naaranžovať vetvy z vŕby alebo steblá trávy, prípadne ich nechať vyniknúť v priestore len tak. Pokiaľ si potrpíte na retro patinu, vyberte si napríklad kúsky s pokovovaným efektom.

Váza. Foto: Möbelix
Váza. Foto: Möbelix

Závesné kreslo v štýle makramé

Hojdacie kreslo. Foto: Möbelix
Hojdacie kreslo. Foto: Möbelix

Zavesené v obývačke, na balkóne alebo pod stromom v záhrade? Na tom nezáleží, za každej situácie vyzerá nádherne a je veľmi pohodlné! Doprajte si nevšedný relax v pôvabnom dizajne. A nezabudnite sa pri tom obklopiť romantickými lampášmi!

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu