Dámy, rozmaznávajte sa vo vlastnom toaletnom kútiku!

4. marca 2022
Dámsky kútik. Foto: Möbelix

Sú dve veci, po ktorých doma túži takmer každá žena. A tým je samostatná šatňa a dámsky kútik s toaletným stolíkom. To prvé vyžaduje dostatočne veľký byt a vhodnú dispozíciu, ale druhé prianie si môže splniť takmer každá. Ako na to?

Bude vám stačiť doslova malý kút alebo pár voľných centimetrov pri stene. V ponuke sú rôzne rozmery toaletných stolíkov – od malých so šírkou iba 60 cm až po veľké so šírkou viac ako meter pripomínajúce zázemie hollywoodskych hviezd. Len dbajte, aby na miesto dopadalo prirodzené svetlo v správnom uhle, alebo ho opatrite vhodným umelým osvetlením.

Nezabudnite aj tento kúsok nábytku dokonale zladiť so svojim interiérom. K rustikálnemu bývaniu sa budú hodiť stolíky v zámockom štýle, jednoduchej modernej domácnosti zase bude sedieť minimalistický dizajn so strohými líniami.

Kto je tu najkrajší?

Čo by rozhodne v takom kútiku nemalo chýbať, je zrkadlo. Pokiaľ si vyberiete stolík s integrovaným zrkadlom, máte po starostiach. Niektoré zrkadlá sú umiestnené v stojane, ktorý je súčasťou konštrukcie stolíka, iné nájdete na vnútornej strane sklápacej dosky, pod ktorou sa nachádza priestor na kozmetiku.

Dámsky kútik. Foto: Möbelix
Dámsky kútik. Foto: Möbelix

Existujú však stolíky, ktoré disponujú iba úložným priestorom. V takom prípade si môžete vybrať zo širokej ponuky kozmetických zrkadiel. Praktická je stolná verzia, ktorá má z jednej strany zväčšovacie zrkadlo a pri ktorej si môžete nastaviť požadovaný uhol. Ďalšou možnosťou je klasické nástenné zrkadlo, kde máte na výber z rôznych tvarov a dizajnov. Jeho nevýhodou však je, že si ho nemôžete priblížiť a poskytuje obraz iba v reálnom meradle.

Dámsky kútik. Foto: Möbelix
Dámsky kútik. Foto: Möbelix

Pohodlie, poriadok aj štýl

Čo by to bolo za kozmetický kútik, keby ste si v ňom nemohli pohodlne sadnúť. Ak máte dostatok miesta, zvoľte komfortné kreslo. Ak vás trápi nedostatok priestoru, potom bude rozumnejšie siahnuť po stoličke alebo taburete. Len sa uistite, že má vhodnú výšku sedadla vzhľadom na rozmery stolíka. Aby sa vám nestalo, že sa budete hrbiť alebo naopak sa udierať o dosku stola.

Dámsky kútik. Foto: Möbelix
Dámsky kútik. Foto: Möbelix

To najdôležitejšie už máte! Pokiaľ si však potrpíte na poriadok, možno oceníte organizéry do zásuvky, boxy či štýlové dózy, vďaka ktorým si udržíte v kozmetike a ďalších potrebných pomôckach poriadok.

Dámsky kútik. Foto: Möbelix
Dámsky kútik. Foto: Möbelix

Radosť a úsmev na tvári zase vykúzli dekoratívna váza s kyticou čerstvých kvetov. A ak máte kreatívnu dušu, môžete jej sami dodať originálny vzhľad. Vyskúšajte jednoduchý návod, podľa ktorého vykúzlite na obyčajnej vázičke či krčahu módny terakotový vzhľad.

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu