Tour de France 2022 začína v Dánsku.

Cykloasistencia2 960x500

Posledné roky zaznamenávame výrazný nárast záujmu o cyklistiku. Dokazujú to nárasty počtov v automatických počítadlách v mestách a na cyklotrasách. Čoraz viac oceňujeme jej priaznivý dopad na našu fyzickú kondíciu.

Nedávna štúdia z Anglicka odhalila, že cyklisti majú takú istú kondíciu ako o 10 rokov mladší ľudia, ktorí nebicyklujú.

Zároveň má cyklistika  významný prínos pre zlepšenie životného prostredia, pretože každou cestou na bicykli, ktorou nahradíme jazdu autom, znížime množstvo emisií  v ovzduší.

Každý cyklista dochádzajúci do práce štyri dni v týždni na vzdialenosť 8 km ušetrí ročne 750 kg emisií CO2. Program zdieľania bicyklov znížil ročné emisie CO₂ v Barcelone o viac ako 9-tisíc ton.

Dáni cyklistiku milujú

Dánsko je príkladom, kde cyklistika významne zlepšila klímu krajiny.  Dánska vláda vyhlásila rok 2022 za rok cyklistiky. V rámci silnej podpory dokonca najvýznamnejšie cyklistické preteky na svete Tour de France odštartujú 1.7.2022 svoju prvú etapu práve v Kodani. V uliciach dánskej  metropoly bolo už  v roku 2016 po prvýkrát v histórii viac bicyklov ako automobilov.

Zopár zaujímavých faktov zo sveta cyklistiky.

Vedeli ste, že svetovou cykloveľmocou je Čína? A to nielen vo výrobe bicyklov, ale aj v počte majiteľov bicyklov, ktorých je podľa odhadov viac než 450 miliónov Číňanov. V Európe vedú Nemci, ktorí vlastnia až 62 miliónov bicyklov pred Talianmi s 23 miliónmi dvojkolesových tátošov.

Svetová produkcia bicyklov za posledných 70 rokov prevyšuje výrobu automobilov 2,5-krát. Prvú priečku v prieskumoch obľúbenosti si drží cestný bicykel.

Slovensko a cyklistika

Pre nás je dobrou správou rozrastajúca sa sieť cyklotrás, ktorých evidujeme viac ako 19 000 km naprieč celým Slovenskom. Pozitívny je aj rastúci záujem samospráv o rozvoj cyklistickej infraštruktúry, čo je nevyhnutnosťou pre bezpečnú cyklodopravu. Podporí to nárast cyklistov na cestách do práce, do škôl, na výlety, alebo aj viacdňové cyklotúry.

Cykloasistenciu majú k dispozícií automaticky všetci klienti, ktorí si vybrali pre svoj domov poistenie bývania Domos Kompakt.
Cykloasistenciu majú k dispozícií automaticky všetci klienti, ktorí si vybrali pre svoj domov poistenie bývania Domos Kompakt.

Cykloasistenciu majú k dispozícií automaticky všetci klienti, ktorí si vybrali pre svoj domov poistenie bývania Domos Kompakt. Na službu majú nárok aj naši verní klienti, ktorí si uzavreli poistenie bývania už pred viacerými rokmi a v rámci poistenia majú zahrnutý aspoň základný balík asistenčných služieb.  

Tip pre vás: Asistenčné služby vám dokážu zabezpečiť mnoho užitočných servisných záležitostí a sú už zahrnuté v cene poistenia. Kvalitné poistenie bývania je nielen ochrana vášho majetku, ale aj nonstop pomoc pri každej ceste na bicykli.

1/1
Zavrieť reklamu