Interiér plný sviežosti a energie? To dosiahnete s olivovo zelenou!

14. marca 2022
Foto: Möbelix

Hľadáte inšpiráciu, ako zariadiť svoj domov? Alebo len túžite po osviežení a miernej zmene? Existuje riešenie! Je ním farebný top trend tohtoročnej jari – olivovo zelená.

Olivová je top zelený odtieň roku 2022. Spolu s ním vládne šedo zelená, smaragdová alebo šalviová. Je farbou života, optimizmu, vie upokojovať a zároveň povzbudiť. Skvele si rozumie s aktuálnymi trendy materiálmi, ako je masívne drevo, bambus, ratan, juta, terakota či morská tráva. Ladiť ju môžete ako so svetlými, tak tmavšími drevinami – najlepšie tými s červeným nádychom, napríklad akáciou. Ďalej vynikne so zemitými tónmi: béžovou, sivomodrou, tlmenou ružovou alebo tehlovou, ale aj s čiernymi a zlatými akcentmi. Čo sa týka textilu, obzvlášť dobre sa vyníma na ľane a hrubších tkaninách. Rovnako ako na plastických povrchoch, ktoré tento rok patria medzi najhorúcejšie kúsky. Ďalším z nich je glazúra s efektom popraskania alebo farebnými prechodmi. V zelenom prevedení kraľuje kvetináč a jedálenský servis.

Začíname od podlahy

Budete komplet zariaďovať nový interiér a máte radi prírodné materiály aj útulné bývanie? Potom vedzte, že olivovo zelená je tou správnou voľbou. Do obývačky si kúpte napríklad olivovú pohovku, ktorú doplníte stolíkmi z kovu a regálmi s čiernymi kovovými detailmi. Čierna dodá celkovému vizuálu šmrnc!

Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

V spálni môžete vymaľovať stenu za posteľou alebo doplniť kozmetický či pracovný stolík zeleným kreslom. V jedálni sa ponúka stolička s čalúnením z olivovo zelenej textílie alebo veľký mäkučký koberec pod jedálenským stolom. Ten samozrejme musí mať poctivú dosku z masívu.

Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Chce to len malú zmenu

Olivovo zelená je tou pravou farbou pre ľahký jarný reštart vášho obydlia. Máte doma nábytok zo svetlého masívu alebo vybavenia v neutrálnej farbe? Potom sa smelo pustite do toho! Na šedú či béžovú pohovku naaranžujte hladké aj štruktúrované vankúše v rôznych odtieňoch zelenej, pridajte olivovú alebo fľaškovo zelenú deku a do priestoru postavte taburet v rovnakom odtieni.

Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Spálni môžete zase dodať čerstvý závan pomocou zelených obliečok – jednofarebných alebo s rastlinným motívom a prikrývky na posteľ. Jedáleň najlepšie osviežite, keď budete slávnostný obed servírovať v riade z kameniny so zelenou glazúrou. Môžete s ním zladiť aj podsedáky na stoličkách či lavici.

Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Vďačným zeleným detailom budú aj vázy a kvetináče, prípadne svietniky. Rôzne odtiene pristanú aj sklu, doprajte si nejaký pekný kúsok v podobe dizajnovej vázy či džbánu.

Nech už sa vydáte akoukoľvek cestou, uvidíte, že s olivovo zelenou získajú vaše chvíle strávené doma úplne nový náboj!

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu